| dc.contributor.author | کریمی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | موسوی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | ذوالقرنین, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | ذاکری, محمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:59:06Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:59:06Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:59:06Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:59:06Z | |
| dc.date.issued | 2019-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کریمی, محمد, موسوی, محمد, ذوالقرنین, حسین, ذاکری, محمد. (1397). بررسی تاثیر افزودن سطوح مختلف مونت موریلونیت (Montmorillonite) بر برخی شاخص های رشد و خونی بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 27(6), 35-46. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118092 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118092 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1912-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599469 | |
| dc.description.abstract | در این پژوهش تاثیر افزودن سطوح مختلف کانی مونت موریلونیت بر شاخص های رشد و برخی فاکتورهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان بررسی گردید. تحقیق با 3 تیمار آزمایشی شامل افزودن سطوح مختلف کانی مونت موریلونیت به جیره غذایی تجاری با 4 تکرار در هر تیمار به مدت 123روز انجام شد. در هر تکرار از هر تیمار تعداد 45 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن 35/0±500 میلی گرم نگهداری شد. جهت انجام تحقیق از تانکهای فایبر گلاس مکعب مستطیل، با حجم 300 لیتر استفاده شد و هر یک با 200 لیتر آب، آبگیری شدند. تغذیه بچه ماهیان 8 بار در روز انجام گرفت. اندازه گیری وزن ماهیان هر 15 روز یکبار و نمونهگیری خون از سیاهرگ دمی یک بار در پایان دوره آزمایشی انجام شد. نتایج حاصله نشان دهنده بهبود معنیدار وزن نهایی، درصد افزایش وزن، افزایش وزن روزانه، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی تیمارهای آزمایشی در مقایسه با تیمار شاهد بود (05/0(p<. از نظر ضریب کارایی پروتئین و شاخص کبدی اختلاف معنی دار آماری بین تیمارهای آزمایشی و شاهد وجود نداشت(05/0(p˃. بالاترین افزایش وزن و بهترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار آزمایشی با 2% مونت موریلونیت در غذا و بیشترین افزایش وزن روزانه و بالاترین نرخ رشد ویژه در تیمار آزمایشی با 4% مونت موریلونیت در غذا مشاهده شد. در مورد شاخص های خونی، اختلاف معنی دار آماری بین تیمارهای آزمایشی و شاهد مشاهده نگردید(05/0(p˃. بر اساس نتایج حاصله، استفاده از 2% کانی مونتموریلونیت به عنوان افزودنی غذایی در تغذیه بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان، برای بهبود شاخص های رشد، بدون تاثیر منفی بر فاکتورهای خونی پیشنهاد می گردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 813 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118092 | |
| dc.subject | بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | جیره غذایی | fa_IR |
| dc.subject | شاخص های رشد | fa_IR |
| dc.subject | فاکتورهای خون | fa_IR |
| dc.subject | مونتموریلونیت | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر افزودن سطوح مختلف مونت موریلونیت (Montmorillonite) بر برخی شاخص های رشد و خونی بچه ماهیان قزلآلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | جهاد کشاورزی استان چهار محال و بختیاری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر | fa_IR |
| dc.citation.volume | 27 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 35 | |
| dc.citation.epage | 46 | |