نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorروفچائی, رودابهfa_IR
dc.contributor.authorنصری تجن, مهردادfa_IR
dc.contributor.authorصلواتیان, محمدfa_IR
dc.contributor.authorجمیلی, شهلاfa_IR
dc.contributor.authorهمت کار, فرزینfa_IR
dc.contributor.authorقربانی, صاحبعلیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:58:57Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:58:57Z
dc.date.available1399-08-23T09:58:57Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:58:57Z
dc.date.issued2020-02-01en_US
dc.date.issued1398-11-12fa_IR
dc.identifier.citationروفچائی, رودابه, نصری تجن, مهرداد, صلواتیان, محمد, جمیلی, شهلا, همت کار, فرزین, قربانی, صاحبعلی. (1398). ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره گاماریده (Pontogammarus maeoticus) بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیائی لاشه و ایمنی موکوسی بچه ماهی سفید نورس (Rutilus kutum, Kamenskii, 1901). مجله علمي شيلات ايران, 28(6), 47-55.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2257-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599455
dc.description.abstractدر این مطالعه تاثیر جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف عصاره گاماریده (Pontogammarus maeoticus) به عنوان جاذب غذای طبیعی بر شاخص­های رشد، ترکیب شیمیائی ­بدن و ایمنی موکوسی ماهی سفید نورس (Rutilus kutum) مورد بررسی قرارگرفت. بدین منظور ماهیان با میانگین وزن 067/0±35/0 گرم در مخازن فایبرگلاس100 لیتری حاوی 30 لیتر آب با تراکم 20 عدد ماهی در هر مخزن به مدت هشت هفته ذخیره سازی شدند. برای انجام این آزمایش، درصد عصاره گاماریده با آب مقطر، سه نسبت حجمی 1:25 (%25)،1:50 (%50)، 1:75 (%75) تهیه شد و قبل از هر بار غذادهی، به میزان دو درصد به غذای دستی تیمارها اضافه شد. این بررسی در غالب 4 تیمار و سه تکرار برای هر تیمار انجام شد. بچه ماهیان درحد سیری غذا دهی شدند. در پایان دوره پرورش، شاخص­های رشد همچون میانگین افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، بازماندگی و آنالیز شیمیائی لاشه و برخی از شاخص­های ایمنی موکوس شامل: لیزوزیم، ایمونوگلبولین­کل، آلکالین فسفاتاز و پروتئاز مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد گرچه در تیمارهای آزمایشی بهبود شرایط فاکتورهای رشد و آنالیز لاشه مشاهده می­شود، اما این افزایش نسبت به تیمار شاهد معنی دار نبود (05/0<p). تمام فاکتورهای ایمنی موکوس لیزوزیم، ایمونوگلبولین­کل، آلکالین فسفاتاز و پروتئاز مورد بررسی به طور معنی‌داری در تیمارهای آزمایشی نسبت به شاهد افزایش داشتند (05/0>p). نتیجه این بررسی نشان داد عصاره گاماریده بر بهبود عملکرد رشد تاثیر معنی داری ندارد ولی منجر به افزایش ایمنی موکوس بچه ماهی سفید نورس در شرایط پرورشی می­شود.  fa_IR
dc.format.extent506
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectایمنی موکوسfa_IR
dc.subjectعصاره گاماریدهfa_IR
dc.subjectفاکتور رشدfa_IR
dc.subjectماهی سفید خزریfa_IR
dc.subjectتكثير و پرورشfa_IR
dc.titleارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره گاماریده (Pontogammarus maeoticus) بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیائی لاشه و ایمنی موکوسی بچه ماهی سفید نورس (Rutilus kutum, Kamenskii, 1901)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue6
dc.citation.spage47
dc.citation.epage55


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد