ارزیابی تاثیر سطوح مختلف عصاره گاماریده (Pontogammarus maeoticus) بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیائی لاشه و ایمنی موکوسی بچه ماهی سفید نورس (Rutilus kutum, Kamenskii, 1901)
(ندگان)پدیدآور
روفچائی, رودابهنصری تجن, مهردادصلواتیان, محمدجمیلی, شهلاهمت کار, فرزینقربانی, صاحبعلینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه تاثیر جیرههای غذایی حاوی سطوح مختلف عصاره گاماریده (Pontogammarus maeoticus) به عنوان جاذب غذای طبیعی بر شاخصهای رشد، ترکیب شیمیائی بدن و ایمنی موکوسی ماهی سفید نورس (Rutilus kutum) مورد بررسی قرارگرفت. بدین منظور ماهیان با میانگین وزن 067/0±35/0 گرم در مخازن فایبرگلاس100 لیتری حاوی 30 لیتر آب با تراکم 20 عدد ماهی در هر مخزن به مدت هشت هفته ذخیره سازی شدند. برای انجام این آزمایش، درصد عصاره گاماریده با آب مقطر، سه نسبت حجمی 1:25 (%25)،1:50 (%50)، 1:75 (%75) تهیه شد و قبل از هر بار غذادهی، به میزان دو درصد به غذای دستی تیمارها اضافه شد. این بررسی در غالب 4 تیمار و سه تکرار برای هر تیمار انجام شد. بچه ماهیان درحد سیری غذا دهی شدند. در پایان دوره پرورش، شاخصهای رشد همچون میانگین افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، بازماندگی و آنالیز شیمیائی لاشه و برخی از شاخصهای ایمنی موکوس شامل: لیزوزیم، ایمونوگلبولینکل، آلکالین فسفاتاز و پروتئاز مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد گرچه در تیمارهای آزمایشی بهبود شرایط فاکتورهای رشد و آنالیز لاشه مشاهده میشود، اما این افزایش نسبت به تیمار شاهد معنی دار نبود (05/0p). نتیجه این بررسی نشان داد عصاره گاماریده بر بهبود عملکرد رشد تاثیر معنی داری ندارد ولی منجر به افزایش ایمنی موکوس بچه ماهی سفید نورس در شرایط پرورشی میشود.
کلید واژگان
ایمنی موکوسعصاره گاماریده
فاکتور رشد
ماهی سفید خزری
تكثير و پرورش
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2020-02-011398-11-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزیدانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی
سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی
سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی
سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی
سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی
شاپا
1026-13542322-5998




