| dc.contributor.author | ریحانی پول, سهیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | عالیشاهی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | عادلی, افشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | نرگسیان, عباس | fa_IR |
| dc.contributor.author | اجاق, سید مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:58:56Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:58:56Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:58:56Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:58:56Z | |
| dc.date.issued | 2020-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-11-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ریحانی پول, سهیل, عالیشاهی, علیرضا, عادلی, افشین, نرگسیان, عباس, اجاق, سید مهدی. (1398). مطالعه رفتار، اولویتها و موانع مصرفکنندگان میگو در کشور. مجله علمي شيلات ايران, 28(6), 35-46. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2266-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599454 | |
| dc.description.abstract | برنامه ریزی برای افزایش سرانه مصرف میگو در کشور، مانند هر مادهی غذایی دیگر، بدون بررسی رفتار مصرف کنندگان و شناخت نیازها، علاقه و سلیقههای آنها میسر نخواهد بود. هدف از تحقیق حاضر نیز ارزیابی اولویتهای مصرف کنندگان میگو و موانع مصرف آنها در کشور است. جامعهی آماری تحقیق، کل کشور است که به صورت نمونه گیری تصادفی 10 شهر انتخاب و تعداد 1000 پرسشنامه متناسب با جمعیت شهرهای موردنظر تکمیل شد. اطلاعات پرسشنامه به نرم افزار 20 SPSS منتقل و رتبه بندی شاخصهای مورد نظر، به وسیله آزمون فریدمن مشخص گردید. نتایج نشان داد که سه اولویت نخست مصرف کنندگان برای خرید و مصرف میگو، کیفیت، بسته بندی و سوابق تجربی است. ترتیب سایر اولویتها به صورت باورهای مثبت و منفی، نوع عرضه و فرآوری، قیمت، دسترسی، راحتی پخت، درآمد مصرف کننده و زمان مصرف تعیین شد. اولویت اول جامعه مصرف در مورد شاخصهای کیفیت، بسته بندی، باورهای مثبت و منفی و انواع عرضه و فرآوری، به ترتیب بو، نام تجاری، آلودگی (بهداشت) و میگوی سوخاری (بسته بندی) بود. بررسی موانع مصرف این محصول در کشور نشان داد که گرانبودن میگو، بوی آن و عدم تناسب قیمت با درآمد افراد به ترتیب سه مانع نخست خرید و مصرف این آبزی در ایران هستند. در این تحقیق، سرانه مصرف برای جامعه آماری 98/5 و برای جامعه مصرف 487 گرم محاسبه شد. با توجه به نتایج، دست اندرکاران صنعت تولید و عرضه میگو به منظور افزایش سرانه مصرف این آبزی، باید فعالیتهای خود را پیرامون شاخصهای کیفی، بسته بندی و قیمت تمام شده محصول متمرکز سازند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 441 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | میگو | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت | fa_IR |
| dc.subject | بستهبندی | fa_IR |
| dc.subject | سوابق تجربی | fa_IR |
| dc.subject | رفتار مصرفکننده | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | مطالعه رفتار، اولویتها و موانع مصرفکنندگان میگو در کشور | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آموزشی فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آموزشی فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آموزشی فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آموزشی مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه آموزشی فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 35 | |
| dc.citation.epage | 46 | |