مطالعه رفتار، اولویتها و موانع مصرفکنندگان میگو در کشور
(ندگان)پدیدآور
ریحانی پول, سهیلعالیشاهی, علیرضاعادلی, افشیننرگسیان, عباساجاق, سید مهدینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
برنامه ریزی برای افزایش سرانه مصرف میگو در کشور، مانند هر مادهی غذایی دیگر، بدون بررسی رفتار مصرف کنندگان و شناخت نیازها، علاقه و سلیقههای آنها میسر نخواهد بود. هدف از تحقیق حاضر نیز ارزیابی اولویتهای مصرف کنندگان میگو و موانع مصرف آنها در کشور است. جامعهی آماری تحقیق، کل کشور است که به صورت نمونه گیری تصادفی 10 شهر انتخاب و تعداد 1000 پرسشنامه متناسب با جمعیت شهرهای موردنظر تکمیل شد. اطلاعات پرسشنامه به نرم افزار 20 SPSS منتقل و رتبه بندی شاخصهای مورد نظر، به وسیله آزمون فریدمن مشخص گردید. نتایج نشان داد که سه اولویت نخست مصرف کنندگان برای خرید و مصرف میگو، کیفیت، بسته بندی و سوابق تجربی است. ترتیب سایر اولویتها به صورت باورهای مثبت و منفی، نوع عرضه و فرآوری، قیمت، دسترسی، راحتی پخت، درآمد مصرف کننده و زمان مصرف تعیین شد. اولویت اول جامعه مصرف در مورد شاخصهای کیفیت، بسته بندی، باورهای مثبت و منفی و انواع عرضه و فرآوری، به ترتیب بو، نام تجاری، آلودگی (بهداشت) و میگوی سوخاری (بسته بندی) بود. بررسی موانع مصرف این محصول در کشور نشان داد که گرانبودن میگو، بوی آن و عدم تناسب قیمت با درآمد افراد به ترتیب سه مانع نخست خرید و مصرف این آبزی در ایران هستند. در این تحقیق، سرانه مصرف برای جامعه آماری 98/5 و برای جامعه مصرف 487 گرم محاسبه شد. با توجه به نتایج، دست اندرکاران صنعت تولید و عرضه میگو به منظور افزایش سرانه مصرف این آبزی، باید فعالیتهای خود را پیرامون شاخصهای کیفی، بسته بندی و قیمت تمام شده محصول متمرکز سازند.
کلید واژگان
میگوکیفیت
بستهبندی
سوابق تجربی
رفتار مصرفکننده
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2020-02-011398-11-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
گروه آموزشی فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانگروه آموزشی فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
گروه آموزشی فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
گروه آموزشی مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران
گروه آموزشی فراوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
شاپا
1026-13542322-5998




