| dc.contributor.author | اکبری, پریا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:58:55Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:58:55Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:58:55Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:58:55Z | |
| dc.date.issued | 2020-02-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-11-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اکبری, پریا. (1398). عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae). مجله علمي شيلات ايران, 28(6), 1-11. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2273-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599451 | |
| dc.description.abstract | پروبیوتیکها، به عنوان مکمل غذایی میکروبی زنده هستند که با ایجاد تعادلدر جمعیت میکروبی روده نقش موثری در رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی میزبان دارند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف مخمر Saccharomyces cerevisiae بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار شامل جیرههای غذایی حاوی 106×1، 106×3 و 106×5 (سلول در گرم غذا) و شاهد (جیره پایه بدون مخمر) انجام شد. ماهیها با میانگین وزنی 65/0± 56/5 گرم به صورت تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس با تراکم 20 قطعه در هر مخزن توزیع و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که جیره غذایی حاوی 106×5 سلول مخمر در گرم غذا، بر میزان افزایش وزن بدن (57/13±36/240 درصد)، وزن نهایی (55/1±28/19گرم)، کارایی پروتئین (56/0±01/10 درصد) و بقاء (5/1±40/94 درصد) اثرات مثبت و معنیداری نسبت به گروه شاهد و تیمار106× سلول در گرم غذا داشت (05/0>p). همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای پروتئاز (52/13±50/362 واحد بر میلی گرم پروتئین) و آمیلاز (70/17±50/199 واحد بر میلی گرم پروتئین) در جیره غذایی حاوی 106×5 سلول درگرم غذا مشاهده شد (05/0>p). این مطالعه نشان میدهد که استفاده از مخمر S. cerevisiae (106×3 و 106×5 سلول در گرم غذا) میتواند دارای اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 484 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | کفال خاکستری | fa_IR |
| dc.subject | Saccharomyces cerevisiae | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد رشد | fa_IR |
| dc.subject | آنزیم گوارشی | fa_IR |
| dc.subject | ترکیب شیمیایی بدن | fa_IR |
| dc.subject | تكثير و پرورش | fa_IR |
| dc.title | عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه دریانوردی چابهار | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 11 | |