عملکرد رشد، ترکیبات شیمیایی بدن و آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) تغذیه شده با سطوح مختلف مخمر نانوایی (Saccharomyces cerevisiae)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
پروبیوتیکها، به عنوان مکمل غذایی میکروبی زنده هستند که با ایجاد تعادلدر جمعیت میکروبی روده نقش موثری در رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی میزبان دارند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی اثر سطوح مختلف مخمر Saccharomyces cerevisiae بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری، در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار شامل جیرههای غذایی حاوی 106×1، 106×3 و 106×5 (سلول در گرم غذا) و شاهد (جیره پایه بدون مخمر) انجام شد. ماهیها با میانگین وزنی 65/0± 56/5 گرم به صورت تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس با تراکم 20 قطعه در هر مخزن توزیع و به مدت 60 روز با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که جیره غذایی حاوی 106×5 سلول مخمر در گرم غذا، بر میزان افزایش وزن بدن (57/13±36/240 درصد)، وزن نهایی (55/1±28/19گرم)، کارایی پروتئین (56/0±01/10 درصد) و بقاء (5/1±40/94 درصد) اثرات مثبت و معنیداری نسبت به گروه شاهد و تیمار106× سلول در گرم غذا داشت (05/0>p). همچنین بیشترین میزان فعالیت آنزیمهای پروتئاز (52/13±50/362 واحد بر میلی گرم پروتئین) و آمیلاز (70/17±50/199 واحد بر میلی گرم پروتئین) در جیره غذایی حاوی 106×5 سلول درگرم غذا مشاهده شد (05/0>p). این مطالعه نشان میدهد که استفاده از مخمر S. cerevisiae (106×3 و 106×5 سلول در گرم غذا) میتواند دارای اثرات مثبتی بر عملکرد رشد، کارایی تغذیه، ترکیب شیمیایی بدن و فعالیت آنزیمهای گوارشی ماهی کفال خاکستری باشد.
کلید واژگان
کفال خاکستریSaccharomyces cerevisiae
عملکرد رشد
آنزیم گوارشی
ترکیب شیمیایی بدن
تكثير و پرورش
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2020-02-011398-11-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه دریانوردی چابهارشاپا
1026-13542322-5998




