اثر بسته بندی های مختلف بروی ویژگیهای میکروبی، شیمیایی و حسی فیله ماهی تیلاپیا نیل (Oreochromis niluticus Linnaeus, 1758) نگهداری شده در دمای یخچال
(ندگان)پدیدآور
مشایخی, فرنازمرادی, یزدانگوهری اردبیلی, اشرفمحمدزاده میلانی, جعفرزارع گشتی, قربانرضوانی گیل کلائی, علیرضانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق اثر بستهبندیهای مختلف شامل بستهبندی در شرایط خلاء، بستهبندی در شرایط اتمسفر اصلاح شده و بستهبندی هوا بر ویژگیهای میکروبی، شیمیایی و حسی فیله ماهی تیلاپیا نیل نگهداری شده در دمای یخچال مورد بررسی قرار گرفت. نمونهها شامل سه تیمار و سه تکرار بود که به مدت 10 روز در دمای یخچال نگهداری و از نظر تغییرات برخی خصوصیات شیمیایی شامل: Totalو pH و بارمیکروبی(شمارش باکتریهای مزوفیل هوازی) و حسی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که نمونههای بستهبندی شده در شرایط اتمسفر اصلاح شده در پایان دورهی نگهداری، نسبت به بستهبندی در شرایط خلاء و بستهبندی هوا کیفیت بهتری داشتند. تغییرات فاکتورهای شیمیایی و همچنین رشد بار میکروبی نیز در نمونههای بستهبندی شده در اتمسفر اصلاح شده در مقایسه با دو نوع بستهبندی دیگر کندتر بود. با توجه به نتایج میتوان نتیجهگیری کرد که بستهبندی فیله ماهی تیلاپیا نیل تحت شرایط اتمسفر اصلاح شده باعث افزایش زمان ماندگاری شده و مدت نگهداری و عرضه فیله تازه ماهی را افزایش می دهند. Volatile Nitrogen (TVN), Peroxide Value (PV)
کلید واژگان
صنایع غذایی دریاییکیفیت ماهی
فرآوری
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2013-04-011392-01-12
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




