نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعشقی, شاه نورfa_IR
dc.contributor.authorایمانی, احمدfa_IR
dc.contributor.authorنوری, فرزانهfa_IR
dc.contributor.authorآق, ناصرfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:57:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:57:24Z
dc.date.available1399-08-23T09:57:24Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:57:24Z
dc.date.issued2016-10-01en_US
dc.date.issued1395-07-10fa_IR
dc.identifier.citationعشقی, شاه نور, ایمانی, احمد, نوری, فرزانه, آق, ناصر. (1395). اثر متقابل جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآورده های فرعی کشاورزی و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscana. مجله علمي شيلات ايران, 25(3), 155-166. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110267fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110267
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1516-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599320
dc.description.abstractاین تحقیق به منظور بررسی تاثیر جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآورده­های فرعی کشاورزی (سبوس گندم، سبوس برنج و ترکیب سبوس گندم/برنج) و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscana طی یک دوره کامل پرورشی 17 روزه پس از سیست گشایی انجام گرفت. این مطالعه بصورت یک آزمایش عاملی 4×2 شامل 8 تیمار غذایی (تلفیقی از سطوح مختلف جایگزینی جلبک Dunaliella salina با سبوس گندم، سبوس برنج، سبوس گندم/سبوس برنج به همراه پروبیوتیک) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی ساده و در سه تکرار طراحی و اجرا گردید. در پایان آزمایش فعالیت آنزیم های گوارشی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که تیمار سبوس گندم بدون پروبیوتیک بیشترین تأثیر را بر فعالیت آنزیم آمیلاز (3/0±06/2 میکرومول مالتوز بر میلی­گرم پروتئین در دقیقه) داشت (05/0>p). آرتمیای تغذیه شده با جلبک Dunaliella salina و پروبیوتیک (87/0±11/7 واحد فعالیت آنزیمی بر میلی­گرم پروتئین در دقیقه) دارای بیشترین فعالیت آلکالین پروتئازی و تیمار ترکیبی سبوس گندم/برنج به همراه پروبیوتیک (005/0±009/0 میلی­مول پارانیتروفنل بر میلی­گرم پروتئین بر ساعت) دارای بیشترین میزان فعالیت آنزیم لیپاز بودند               (05/0>p). این مطالعه نشان داد که پروبیوتیک مورد استفاده در این آزمایش، موجب کاهش میزان فعالیت آنزیم آمیلاز گردید، اما اثر آن بر میزان فعالیت آنزیم­های آلکالین پروتئاز و لیپاز با توجه به نوع منبع غذایی مورد استفاده بسیار متفاوت بود، به طور مثال در زمان تغذیه آرتمیاها با جلبک Dunaliella salina موجب افزایش قابل توجه فعالیت آنزیم آلکالین پروتئاز گردید، در حالیکه استفاده توام آن با ترکیب سبوس گندم و برنج موجب افزایش فعالیت آنزیم لیپاز شد. همچنین نتایج این آزمایش نشان داد که Artemia franciscana از قابلیت تنظیم الگوی آنزیم­های گوارشی خود بر اساس نوع جیره مصرفی برخوردار است. بنابراین می­توان چنین نتیجه­گیری نمود که در کشت انبوه آرتمیا در استخرهای خاکی، استفاده همزمان سبوس گندم و برنج برای تغذیه آرتمیا موجب افت قابل توجه فعالیت آمیلاز و آلکالین پروتئاز می­گردد که می­تواند بر قابلیت هضم و سرانجام جذب مواد مغذی اثر گذاشته و  سبب کاهش تولید یا افت کیفیت محصول نهایی گردد.fa_IR
dc.format.extent724
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110267
dc.subjectپروبیوتیکfa_IR
dc.subjectآنزیم های گوارشیfa_IR
dc.subjectفرآورده های فرعی کشاورزیfa_IR
dc.subjectArtemia franciscanafa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاثر متقابل جایگزینی جلبک Dunaliella salina با فرآورده های فرعی کشاورزی و پروبیوتیک Lactobacillus rhamnosus بر فعالیت آنزیم های گوارشی Artemia franciscanafa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume25
dc.citation.issue3
dc.citation.spage155
dc.citation.epage166


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد