| dc.contributor.author | بهمنی, ذبیح اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | خانی پور, علی اصغر | fa_IR |
| dc.contributor.author | ارومیه ای, عبدالرسول | fa_IR |
| dc.contributor.author | مطلبی, عباسعلی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:57:22Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:57:22Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:57:22Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:57:22Z | |
| dc.date.issued | 2016-10-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-07-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | بهمنی, ذبیح اله, خانی پور, علی اصغر, ارومیه ای, عبدالرسول, مطلبی, عباسعلی. (1395). بررسی عملکرد شناساگر تازگی در بسته بندی هوشمند فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی مدت نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران, 25(3), 121-132. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110264 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110264 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1523-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599317 | |
| dc.description.abstract | بسته بندی هوشمند مواد غذایی، بسته بندی جدیدی است که در دهه های اخیر در کشور های توسعه یافته مورد استفاده قرار گرفته و هدف آن سلامت، کیفیت و امنیت محصول می باشد. با توجه به اهمیت محصولات شیلاتی در سبد غذایی خانوار و فسادپذیری سریع این محصولات، مطالعه بهره گیری از شناساگرهای رنگی در بسته بندی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان طی نگهداری در یخچال انجام گردید . در این پژوهش تیمار ها شامل بسته بندی معمولی با شناساگر فنل قرمز و بسته بندی معمولی با شناساگر برموکرزول سبز بوده که در ماتریکس فیلم پلی اتیلن سبک ساخته شده و در کیسه های از جنس پلی اتیلن سبک که در کشور تولید شده است، استفاده گردید. برای تعیین کیفیت، از آزمونهای میکروبی(شمارش کلی باکتری ها، سرماگرا) و شیمیایی(pH, TVN, TBRSA) در زمان تغییر رنگ معرف ها و همچنین در روزهای صفر، 5، 10، 15و 20 نگه داری در دمای یخچال C˚(2±4) استفاده گردید. بر اساس نتایج حاصل از تغییر رنگ معرف ها و ارتباط آن با آزمون های شیمیایی و میکروبی که توسط نرم افزار آماری SPSS 18 انجام شده است، مدت ماندگاری فیله قزل آلای رنگین کمان برای دو تیمار بسته بندی معمولی با شناساگر فنل قرمز و بسته بندی معمولی با شناساگر برموکرزول سبز در دمای یخچال 13 تا 14 روز تعیین شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 539 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110264 | |
| dc.subject | بسته بندی هوشمند | fa_IR |
| dc.subject | شناساگر تازگی | fa_IR |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | معرف رنگی | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | بررسی عملکرد شناساگر تازگی در بسته بندی هوشمند فیله قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی مدت نگهداری در یخچال | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | كاربردي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری فرآوری محصولات شیلاتی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، بخش فرآوری محصولات شیلاتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات علوم شیلاتی ایران، پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندر انزلی، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 25 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 121 | |
| dc.citation.epage | 132 | |