اثر عصاره اتانولی جلبک قهوه ای Sargassum angustifolium بر عملکرد رشد، درصد بقاء، و مقاومت در برابر ویبریوزیس (Vibrio harveyi) در میگوی پا سفید غربی Litopenaeus vannamei
(ندگان)پدیدآور
دشتیان نسب, عقیلمصباح, مهرزادپیغان, رحیمکاکولکی, شاپورنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر عصاره الکلی جلبک دریایی Sargassum angustifolium بدست آمده از سواحل خلیج فارس بر رشد و درصد بقاء بچه میگوی سفید غربی(وانامی) Litopenaeus vannamei در مواجهه با باکتری Vibrio harveyi بررسی شد. آرتمیا با پودر عصاره جلبک غنی سازی شد، سپس به بچه میگوهای وانامی مورد پرورش در 5 گروه مختلف شامل C- (آرتمیای غنی نشده، فاقد باکتری)، کنترل مثبت C+ (آرتمیای غنی نشده، واجد باکتری)، T1 (آرتمیای غنی شده با mg l-1200 عصاره جلبک و واجد باکتری)، T2 (آرتمیای غنی شده با mg l-1400 عصاره جلبک و واجد باکتری)، T3 (آرتمیای غنی شده با mg l-1600 عصاره جلبک و واجد باکتری)، خورانده شد. یک هفته پس از آغاز پرورش، همه تیمارها به جز کنترل منفی به مدت 15 دقیقه در ظرفی که حاوی باکتری VH به میزان CFU ml-1 108× 5/1 بود قرار گرفتند و سپس به محیط پرورش برگردانده شدند. پس از آن در روزهایی که تعویض آب صورت می گرفت به میزان 10 میلی لیتر باکتری VH با دز CFU ml-1 107 × 5/1 به محیط کشت میگوها اضافه می شد. میگوهای کنترل منفی بیشترین درصد بقاء (3/4± 6/86%)، بیشترین نرخ رشد ویژه (%33/11) و کمترین بار آلودگی باکتریایی(CFU g-1tissue 103× 03/0± 5/0) بود، در حالیکه کمترین درصد بقاء (3/33%)، کمترین نرخ رشد ویژه (%90/9) و بیشترین بار آلودگی باکتری (CFU g-1tissue 105×0.05± 4. 3) در گروه کنترل مثبت دیده شد و این تفاوت معنی دار بود (05/0 p
کلید واژگان
Sargassum angustifoliumعصاره الکلی
Litopenaeus vannamei
Vibrio harveyi
رشد
بقاء
فيزيولوژي آبزيان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2014-10-011393-07-09
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




