نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحقیقی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorفخار زاده, سید محمد اسماعیلfa_IR
dc.contributor.authorنجار لشگری, سلطنتfa_IR
dc.contributor.authorپور مولایی, بهنامfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:56:45Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:56:46Z
dc.date.available1399-08-23T09:56:45Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:56:46Z
dc.date.issued2017-09-01en_US
dc.date.issued1396-06-10fa_IR
dc.identifier.citationحقیقی, مسعود, فخار زاده, سید محمد اسماعیل, نجار لشگری, سلطنت, پور مولایی, بهنام. (1396). بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae). مجله علمي شيلات ايران, 26(3), 41-50. doi: 10.22092/ISFJ.2017.113521fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113521
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1735-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599264
dc.description.abstractهدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتری عصاره آبی- الکلی سرشاخه­های گیاه مرزنگوش و نانو عصاره آن روی باکتری استرپتوکوکوس اینیایی، Streptococcus iniae، عامل استرپتوکوکوزیس در ماهیان و مقایسه آن با اثر فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل بود. نتایج نشان داد که غلظت مهار رشد و کشندگی با عصاره مرزنگوش 1000 میکروگرم در میلی­لیتر بود، در حالی که غلظت مهار رشد نانو عصاره مرزنگوش، 250 میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت کشندگی آن 500 میکروگرم در میلی­لیتر بود. این نتایج نشان می­دهد که اثر مهار رشد و باکتری­کشی عصاره مرزنگوش ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش بود. غلظت مهار رشد و باکتری­کشی فلورفنیکل 5/2 میکروگرم در میلی­لیتر بود. غلظت مهار رشد نانوفلورفنیکل 625/0 میکروگرم در میلی­لیتر و غلظت باکتری­کشی آن 25/1 میکروگرم در میلیلیتر بود. نتایج نشان دادند که اندازه قطر هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی با عصاره مرزنگوش، 6/0±7/21 میلی­متر، با نانو عصاره مرزنگوش، 7/0±06/26 میلی­متر، با فلورفنیکل، 4/0±63/31 میلی­متر و با نانو فلورفنیکل1/1±80/32 میلی­متر بود. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان می­دهند که عصاره مرزنگوش دارای اثر ضد باکتری است، ولی اثر ضد باکتریایی آن ضعیف­تر از نانو عصاره مرزنگوش و نیز دو داروی فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل است. در تحقیق حاضر، نانو فلورفنیکل بیشترین اثر را در کنترل عفونت استرپتوکوکوس اینیایی نشان داد و این مواد می­توانند مبنای پایش گونه­های مقاوم به آنتی­بیوتیک­ها قرار گیرند.   fa_IR
dc.format.extent527
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113521
dc.subjectعصاره مرزنگوشfa_IR
dc.subjectفلورفنیکلfa_IR
dc.subjectاسترپتوکوکوس اینیاییfa_IR
dc.subjectقزل آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectنانوfa_IR
dc.subjectبهداشت و بيماريهاي آبزيانfa_IR
dc.titleبررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentواحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue3
dc.citation.spage41
dc.citation.epage50


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد