| dc.contributor.author | حقیقی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | فخار زاده, سید محمد اسماعیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | نجار لشگری, سلطنت | fa_IR |
| dc.contributor.author | پور مولایی, بهنام | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:56:45Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:56:46Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:56:45Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:56:46Z | |
| dc.date.issued | 2017-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حقیقی, مسعود, فخار زاده, سید محمد اسماعیل, نجار لشگری, سلطنت, پور مولایی, بهنام. (1396). بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae). مجله علمي شيلات ايران, 26(3), 41-50. doi: 10.22092/ISFJ.2017.113521 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113521 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1735-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599264 | |
| dc.description.abstract | هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتری عصاره آبی- الکلی سرشاخههای گیاه مرزنگوش و نانو عصاره آن روی باکتری استرپتوکوکوس اینیایی، Streptococcus iniae، عامل استرپتوکوکوزیس در ماهیان و مقایسه آن با اثر فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل بود. نتایج نشان داد که غلظت مهار رشد و کشندگی با عصاره مرزنگوش 1000 میکروگرم در میلیلیتر بود، در حالی که غلظت مهار رشد نانو عصاره مرزنگوش، 250 میکروگرم در میلیلیتر و غلظت کشندگی آن 500 میکروگرم در میلیلیتر بود. این نتایج نشان میدهد که اثر مهار رشد و باکتریکشی عصاره مرزنگوش ضعیفتر از نانو عصاره مرزنگوش بود. غلظت مهار رشد و باکتریکشی فلورفنیکل 5/2 میکروگرم در میلیلیتر بود. غلظت مهار رشد نانوفلورفنیکل 625/0 میکروگرم در میلیلیتر و غلظت باکتریکشی آن 25/1 میکروگرم در میلیلیتر بود. نتایج نشان دادند که اندازه قطر هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی با عصاره مرزنگوش، 6/0±7/21 میلیمتر، با نانو عصاره مرزنگوش، 7/0±06/26 میلیمتر، با فلورفنیکل، 4/0±63/31 میلیمتر و با نانو فلورفنیکل1/1±80/32 میلیمتر بود. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان میدهند که عصاره مرزنگوش دارای اثر ضد باکتری است، ولی اثر ضد باکتریایی آن ضعیفتر از نانو عصاره مرزنگوش و نیز دو داروی فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل است. در تحقیق حاضر، نانو فلورفنیکل بیشترین اثر را در کنترل عفونت استرپتوکوکوس اینیایی نشان داد و این مواد میتوانند مبنای پایش گونههای مقاوم به آنتیبیوتیکها قرار گیرند.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 527 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113521 | |
| dc.subject | عصاره مرزنگوش | fa_IR |
| dc.subject | فلورفنیکل | fa_IR |
| dc.subject | استرپتوکوکوس اینیایی | fa_IR |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | نانو | fa_IR |
| dc.subject | بهداشت و بيماريهاي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 41 | |
| dc.citation.epage | 50 | |