بررسی in vitro فعالیت ضد باکتریایی عصاره و نانوعصاره مرزنگوش (Origanum vulgare) در مقایسه با فلورفنیکل و نانوفلورفنیکل بر ضد استرپتوکوکوس اینیایی (Streptococcus iniae)
(ندگان)پدیدآور
حقیقی, مسعودفخار زاده, سید محمد اسماعیلنجار لشگری, سلطنتپور مولایی, بهنامنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه بررسی اثر ضد باکتری عصاره آبی- الکلی سرشاخههای گیاه مرزنگوش و نانو عصاره آن روی باکتری استرپتوکوکوس اینیایی، Streptococcus iniae، عامل استرپتوکوکوزیس در ماهیان و مقایسه آن با اثر فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل بود. نتایج نشان داد که غلظت مهار رشد و کشندگی با عصاره مرزنگوش 1000 میکروگرم در میلیلیتر بود، در حالی که غلظت مهار رشد نانو عصاره مرزنگوش، 250 میکروگرم در میلیلیتر و غلظت کشندگی آن 500 میکروگرم در میلیلیتر بود. این نتایج نشان میدهد که اثر مهار رشد و باکتریکشی عصاره مرزنگوش ضعیفتر از نانو عصاره مرزنگوش بود. غلظت مهار رشد و باکتریکشی فلورفنیکل 5/2 میکروگرم در میلیلیتر بود. غلظت مهار رشد نانوفلورفنیکل 625/0 میکروگرم در میلیلیتر و غلظت باکتریکشی آن 25/1 میکروگرم در میلیلیتر بود. نتایج نشان دادند که اندازه قطر هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی با عصاره مرزنگوش، 6/0±7/21 میلیمتر، با نانو عصاره مرزنگوش، 7/0±06/26 میلیمتر، با فلورفنیکل، 4/0±63/31 میلیمتر و با نانو فلورفنیکل1/1±80/32 میلیمتر بود. در مجموع، نتایج این تحقیق نشان میدهند که عصاره مرزنگوش دارای اثر ضد باکتری است، ولی اثر ضد باکتریایی آن ضعیفتر از نانو عصاره مرزنگوش و نیز دو داروی فلورفنیکل و نانو فلورفنیکل است. در تحقیق حاضر، نانو فلورفنیکل بیشترین اثر را در کنترل عفونت استرپتوکوکوس اینیایی نشان داد و این مواد میتوانند مبنای پایش گونههای مقاوم به آنتیبیوتیکها قرار گیرند.
کلید واژگان
عصاره مرزنگوشفلورفنیکل
استرپتوکوکوس اینیایی
قزل آلای رنگین کمان
نانو
بهداشت و بيماريهاي آبزيان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-09-011396-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی
شاپا
1026-13542322-5998




