| dc.contributor.author | انصاری فرد, فاطمه | fa_IR |
| dc.contributor.author | رجبی اسلامی, هومن | fa_IR |
| dc.contributor.author | شمسایی مهرجان, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | سلطانی, مهدی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:56:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:56:44Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:56:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:56:44Z | |
| dc.date.issued | 2017-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | انصاری فرد, فاطمه, رجبی اسلامی, هومن, شمسایی مهرجان, مهدی, سلطانی, مهدی. (1396). تاثیر مکمل غذایی اسپیرولینا (Arthrospira platensis) بر سیستم ایمنی و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی کوی(( Cyprinus carpio. مجله علمي شيلات ايران, 26(3), 23-32. doi: 10.22092/ISFJ.2017.113519 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113519 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1757-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599262 | |
| dc.description.abstract | هدف از این تحقیق، بررسی اثر جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis) به عنوان مکمل غذایی در جیره ماهی کوی(Cyprinus carpio) و تاثیر برفاکتور های خونی و ایمنی این ماهی می باشد.. در این بررسی تعداد 150 عدد ماهی کوی با میانگین وزن07/0 ±30 گرم با جیره های غذایی به ترتیب حاوی0 ، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد اسپیرولینا، تغذیه شدند و گروه شاهد، با جیره فاقد جلبک اسپیرولینا تغذیه گردیدند، نتایج نشان دادند که ماهیان تیمارهای تغذیه شده با جیره حاوی اسپیرولینا در فاکتورهای ایمنی و شیمیایی سرم خون نسبت به گروه شاهد در شرایط بهتری بودند، به طوری که بیشترین بالاترین درصد هماتوکریت ، ایمنوگلبولین (IgM) ، لایزوزیم،آلبومین و C4 (کمپلمان) مربوط به تیمار 10 درصد اسپیرولینا مشاهده شد و این تیمار تفاوت معنی داری با سایر تیمارهای آزمایشی نشان داد (05/0P<). در خصوص میزان هموگلوبین تعداد گلبول های سفید و قرمز شمارش شده نیز نتایج مشابهی مشاهده شد (05/0P<).بنابراین می توان چنین نتیجه گرفت که استفاده از 10 درصد پودر جلبک اسپیرولینا در جیره غذای ماهی کوی می تواند به عنوان مکمل غذایی موثر بر سیستم ایمنی و بهبود برخی از فاکتور های شیمیایی سرم خون استفاده گردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 545 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113519 | |
| dc.subject | ماهی کوی | fa_IR |
| dc.subject | اسپیرولینا | fa_IR |
| dc.subject | سیستم ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | Arthrospira platensis | fa_IR |
| dc.subject | فيزيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | تاثیر مکمل غذایی اسپیرولینا (Arthrospira platensis) بر سیستم ایمنی و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی کوی(( Cyprinus carpio | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و تحقیقات تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و تحقیقات تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و تحقیقات تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم و تحقیقات تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 23 | |
| dc.citation.epage | 32 | |