تاثیر مکمل غذایی اسپیرولینا (Arthrospira platensis) بر سیستم ایمنی و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی کوی(( Cyprinus carpio
(ندگان)پدیدآور
انصاری فرد, فاطمهرجبی اسلامی, هومنشمسایی مهرجان, مهدیسلطانی, مهدینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق، بررسی اثر جلبک اسپیرولینا (Arthrospira platensis) به عنوان مکمل غذایی در جیره ماهی کوی(Cyprinus carpio) و تاثیر برفاکتور های خونی و ایمنی این ماهی می باشد.. در این بررسی تعداد 150 عدد ماهی کوی با میانگین وزن07/0 ±30 گرم با جیره های غذایی به ترتیب حاوی0 ، 5/2، 5، 5/7 و 10 درصد اسپیرولینا، تغذیه شدند و گروه شاهد، با جیره فاقد جلبک اسپیرولینا تغذیه گردیدند، نتایج نشان دادند که ماهیان تیمارهای تغذیه شده با جیره حاوی اسپیرولینا در فاکتورهای ایمنی و شیمیایی سرم خون نسبت به گروه شاهد در شرایط بهتری بودند، به طوری که بیشترین بالاترین درصد هماتوکریت ، ایمنوگلبولین (IgM) ، لایزوزیم،آلبومین و C4 (کمپلمان) مربوط به تیمار 10 درصد اسپیرولینا مشاهده شد و این تیمار تفاوت معنی داری با سایر تیمارهای آزمایشی نشان داد (05/0P
کلید واژگان
ماهی کویاسپیرولینا
سیستم ایمنی
Arthrospira platensis
فيزيولوژي آبزيان
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-09-011396-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم و تحقیقات تهراندانشگاه علوم و تحقیقات تهران
دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
شاپا
1026-13542322-5998




