| dc.contributor.author | اصغرنیا, ماریا | fa_IR |
| dc.contributor.author | یگانه, سکینه | fa_IR |
| dc.contributor.author | جعفرپور, سید علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | صفری, رضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:56:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:56:44Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:56:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:56:44Z | |
| dc.date.issued | 2017-09-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-06-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | اصغرنیا, ماریا, یگانه, سکینه, جعفرپور, سید علی, صفری, رضا. (1396). استفاده از روش شیمیایی به منظور تولید پروتئین آبکافتشده از امعاء و احشاء فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت Listeria monocytogenes. مجله علمي شيلات ايران, 26(3), 11-22. doi: 10.22092/ISFJ.2017.113518 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113518 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1488-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599261 | |
| dc.description.abstract | هدف از این تحقیق آبکافت شیمیایی (اسیدی و قلیایی) امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از پپتونهای تولیدشده به عنوان منبع ازت برای کشت باکتری Listeria monocytogenes بوده است. برای این منظور، امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ، از بازار ماهیفروشان شهرستان ساری تهیه شده و در مجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. پس از انجمادزدایی امعاء و احشاء در دمای 4 درجه سانتیگراد، آبکافت اسیدی و قلیایی به ترتیب در pH3/3 و 12 در دو دمای 70 و 85 درجه سانتیگراد انجام شد. در پایان آبکافت، درجه آبکافت و میزان پروتئین محلول تعیین گردید. سپس از پپتونهای تهیهشده از این 4 تیمار (هر کدام با 3 تکرار) به عنوان محیط کشت باکتری در مدت 48 ساعت استفاده و با محیط کشت تجاری BHI مقایسه شد. بیشترین و کمترین مقدار پروتئین بهترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتیگراد و آبکافت اسیدی در دمای 70 درجه سانتیگراد بود (05/0P<). بیشترین و کمترین درجه آبکافت به ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتیگراد و آبکافت قلیایی در دمای 70 درجه سانتیگراد بود (05/0P<). رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در تیمارهای اسیدی و قلیایی در دمای 70 درجه سانتیگراد به جز زمان 48 ساعت، با تیمار شاهد تفاوت معنیداری نداشتند (05/0P>)، اما در دمای 85 درجه سانتیگراد در تمام زمانهای مورد بررسی، آبکافت اسیدی و قلیایی با تیمار شاهد (BHI) اختلاف معنیدار داشتند (05/0P<). با توجه به تحقیق انجامشده میتوان گفت که آبکافت قلیایی در دمای بالا بهتر از آبکافت اسیدی میباشد و رشد باکتریها در پپتون تولیدی به خوبی رشد آن در محیط کشت تجاری میباشد و با توجه به استفاده از امعاء و احشاء ماهی و کمهزینهبودن روش قلیایی، از نظر اقتصادی مناسب میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 614 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113518 | |
| dc.subject | روش شیمیایی | fa_IR |
| dc.subject | پروتئین آبکافتشده | fa_IR |
| dc.subject | امعا و احشا | fa_IR |
| dc.subject | فیتوفاگ | fa_IR |
| dc.subject | محیط کشت | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | استفاده از روش شیمیایی به منظور تولید پروتئین آبکافتشده از امعاء و احشاء فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت Listeria monocytogenes | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده اکولوژی دریای خزر | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 11 | |
| dc.citation.epage | 22 | |