نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاصغرنیا, ماریاfa_IR
dc.contributor.authorیگانه, سکینهfa_IR
dc.contributor.authorجعفرپور, سید علیfa_IR
dc.contributor.authorصفری, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:56:43Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:56:44Z
dc.date.available1399-08-23T09:56:43Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:56:44Z
dc.date.issued2017-09-01en_US
dc.date.issued1396-06-10fa_IR
dc.identifier.citationاصغرنیا, ماریا, یگانه, سکینه, جعفرپور, سید علی, صفری, رضا. (1396). استفاده از روش شیمیایی به منظور تولید پروتئین آبکافت‌شده از امعاء و احشاء فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت Listeria monocytogenes‌‌‌. مجله علمي شيلات ايران, 26(3), 11-22. doi: 10.22092/ISFJ.2017.113518fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113518
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1488-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599261
dc.description.abstractهدف از این تحقیق آبکافت شیمیایی (اسیدی و قلیایی) امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از پپتون­های تولیدشده به عنوان منبع ازت برای کشت باکتری Listeria monocytogenes­­­ بوده است. برای این منظور، امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ، از بازار ماهی­فروشان شهرستان ساری تهیه شده و در مجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. پس از انجمادزدایی امعاء و احشاء در دمای 4 درجه سانتی­گراد، آبکافت اسیدی و قلیایی به ترتیب در  pH3/3 و 12 در دو دمای 70 و 85 درجه سانتی­گراد انجام شد. در پایان آبکافت، درجه آبکافت و میزان پروتئین محلول تعیین گردید. سپس از پپتون­های تهیه­شده از این 4 تیمار (هر کدام با 3 تکرار) به عنوان محیط کشت باکتری در مدت 48 ساعت استفاده و با محیط کشت تجاری BHI مقایسه شد. بیشترین و کمترین مقدار پروتئین به­ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتی­گراد و آبکافت اسیدی در دمای 70 درجه سانتی­گراد بود (05/0P<). بیشترین و کمترین درجه آبکافت به ترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتی­گراد و آبکافت قلیایی در دمای 70 درجه سانتی­گراد بود (05/0P<). رشد باکتری لیستریا مونوسیتوژنز در تیمارهای اسیدی و قلیایی در دمای 70 درجه سانتی­گراد به جز زمان 48 ساعت، با تیمار شاهد تفاوت معنی­داری نداشتند (05/0P>)، اما در دمای 85 درجه سانتی­گراد در تمام زمان­های مورد بررسی، آبکافت اسیدی و قلیایی با تیمار شاهد (BHI) اختلاف معنی­دار داشتند (05/0P<).­ با توجه به تحقیق انجام­شده می­توان گفت که آبکافت قلیایی در دمای بالا بهتر از آبکافت اسیدی می­باشد و رشد باکتری­ها در پپتون تولیدی به خوبی رشد آن در محیط کشت تجاری می­باشد و با توجه به استفاده از امعاء و احشاء ماهی و کم­هزینه­بودن روش قلیایی، از نظر اقتصادی مناسب می­باشد.fa_IR
dc.format.extent614
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.113518
dc.subjectروش شیمیاییfa_IR
dc.subjectپروتئین آبکافت‌شدهfa_IR
dc.subjectامعا و احشاfa_IR
dc.subjectفیتوفاگfa_IR
dc.subjectمحیط کشتfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleاستفاده از روش شیمیایی به منظور تولید پروتئین آبکافت‌شده از امعاء و احشاء فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت Listeria monocytogenes‌‌‌fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده اکولوژی دریای خزرfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue3
dc.citation.spage11
dc.citation.epage22


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد