استفاده از روش شیمیایی به منظور تولید پروتئین آبکافتشده از امعاء و احشاء فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از آن به عنوان محیط کشت Listeria monocytogenes
(ندگان)پدیدآور
اصغرنیا, ماریایگانه, سکینهجعفرپور, سید علیصفری, رضانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق آبکافت شیمیایی (اسیدی و قلیایی) امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ (Hypophthalmichthys moltirix) و استفاده از پپتونهای تولیدشده به عنوان منبع ازت برای کشت باکتری Listeria monocytogenes بوده است. برای این منظور، امعاء و احشاء ماهی فیتوفاگ، از بازار ماهیفروشان شهرستان ساری تهیه شده و در مجاورت یخ به آزمایشگاه منتقل گردید. پس از انجمادزدایی امعاء و احشاء در دمای 4 درجه سانتیگراد، آبکافت اسیدی و قلیایی به ترتیب در pH3/3 و 12 در دو دمای 70 و 85 درجه سانتیگراد انجام شد. در پایان آبکافت، درجه آبکافت و میزان پروتئین محلول تعیین گردید. سپس از پپتونهای تهیهشده از این 4 تیمار (هر کدام با 3 تکرار) به عنوان محیط کشت باکتری در مدت 48 ساعت استفاده و با محیط کشت تجاری BHI مقایسه شد. بیشترین و کمترین مقدار پروتئین بهترتیب مربوط به آبکافت قلیایی در دمای 85 درجه سانتیگراد و آبکافت اسیدی در دمای 70 درجه سانتیگراد بود (05/0P)، اما در دمای 85 درجه سانتیگراد در تمام زمانهای مورد بررسی، آبکافت اسیدی و قلیایی با تیمار شاهد (BHI) اختلاف معنیدار داشتند (05/0P
کلید واژگان
روش شیمیاییپروتئین آبکافتشده
امعا و احشا
فیتوفاگ
محیط کشت
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-09-011396-06-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
پژوهشکده اکولوژی دریای خزر
شاپا
1026-13542322-5998




