بررسی خواص آنتیاکسیدان ترکیبات فنلی در گیاه دریایی قهوه ای (Sargassum ilicifolium) سواحل ایرانی دریای عمان
(ندگان)پدیدآور
حافظیه, محمودنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهرهگیریهای صنعتی از گیاهان دریایی در دهههای گذشته رشد نمایی را نشان میدهد. کاربردهای غذایی به خصوص در ترکیبات غذای انسانی و کاربردهای درمانی از مهمترین این بهرمندیها محسوب میگردند. در این مقاله پتانسیلهای بیوتکنولوژیک و تجاری گونه غالب سواحل استان سیستان و بلوچستان- سارگاسوم ایلیسی فولیوم، به خصوص در موضوع بهداشت و سلامت انسانی شامل ترکیبات تقریبی، محتوای فنولیک، فعالیت آنتیاکسیدانی کل، محدوده اسید آلژینیک مورد ارزیابی آزمایشگاهی قرار گرفته است. بطور کلی این گیاه دریایی دارای کربوهیدراتی بسیار غنی (21/40-38/33 درصد وزن خشک) ولی محتوای چربی (04/0-17/0 درصد وزن خشک) بسیار کمی دارد. محتوای فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانتی کل آن به ترتیب 05/3±66/28 میلیگرم بر گرم و 86/9±66/36 میلیگرم بر گرم بدست آمد. محدوده اسید آلژینیک آن بین 15-6/12 درصد میباشد. لذا می تواند به عنوان یک محرک ایمنی در غذا مورد استفاده قرار گیرد.
کلید واژگان
ترکیبات زیست فعالکل فنل
کل آنتی اکسیدانت
محدوده آلژینیک اسید
Sargassum ilicifolium
دریای عمان
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2018-01-011396-10-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیشاپا
1026-13542322-5998




