| dc.contributor.author | کوگانی, صبا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رومیانی, لاله | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:55:35Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:55:35Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:55:35Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:55:35Z | |
| dc.date.issued | 2020-08-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-05-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | کوگانی, صبا, رومیانی, لاله. (1399). تاثیر عصاره الکلی گیاهان بن سرخ ( (Allium jesdanum، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) بر ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus kutum). مجله علمي شيلات ايران, 29(3), 93-108. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2246-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599165 | |
| dc.description.abstract | این مطالعه به منظور بررسی تاثیر عصاره الکلی سه گیاه بنسرخ (Allium jesdanum)، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) در سه غلظت 250، 500 و 750 میلیگرم بر لیتر بر خصوصیات شیمیایی و میکروبی فیله ماهی سفید (Rutilus kutum) در یخچال طی 15 روز انجام گرفت. pH، TVB-N (مجموع بازهای نیتروژنی فرار)، TBA (تیوباربیتیوریک اسید)، PV (پراکسید)، TMA (تری متیل آمین) و بار میکروبی (TVC) در روزهای صفر، 3، 6، 9، 12 و 15 مورد بررسی قرار گرفتند. Neophytadiene در عصاره شنگ و شاتره و Di Methyl Tri Sulfide در عصاره بنسرخ ترکیب اصلی بودند. pH، TVB-N ، TBA، PV، TMA و بار میکروبی با افزایش زمان نگهداری در تیمارهای 250، 500 و 750 میلیگرم در لیتر عصاره هر 3 گیاه افزایش یافتند (05/0p<). بار میکروبی در تیمار 250 میلیگرم در لیتر برای هر سه عصاره در محدوده (Log cfu/g 07/5-24/3) قرار داشت و تا روز نهم در حد مجاز بود، ولی در تیمار 750 میلیگرم در لیتر برای سه عصاره تا روز پانزدهم Log cfu/g) 22/6-29/5) در محدوده مجاز (Log cfu/g 7) قرار داشت. بالاترین فعالیت ضد میکروبی مربوط به عصاره الکلی بنسرخ بوده و عصارههای الکلی شنگ و شاتره در رتبه بعدی قرار داشتند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 766 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | بن سرخ | fa_IR |
| dc.subject | شنگ | fa_IR |
| dc.subject | شاتره | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای کیفی | fa_IR |
| dc.subject | ماهی سفید | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | تاثیر عصاره الکلی گیاهان بن سرخ ( (Allium jesdanum، شنگ (Tragopon carcifolus) و شاتره (Fumaria parviflora) بر ماندگاری فیله ماهی سفید (Rutilus kutum) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 93 | |
| dc.citation.epage | 108 | |