نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorاورعی, فرشتهfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سید ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorذریه زهرا, سید محمد جلیلfa_IR
dc.contributor.authorصفری, رضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:55:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:55:31Z
dc.date.available1399-08-23T09:55:31Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:55:31Z
dc.date.issued2020-08-01en_US
dc.date.issued1399-05-11fa_IR
dc.identifier.citationاورعی, فرشته, حسینی, سید ابراهیم, ذریه زهرا, سید محمد جلیل, صفری, رضا. (1399). تعیین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره اتانولی پوست پرتقال و تاثیر آن بر فلور باکتری‌های مولد فساد در فیله فیل ماهی (Huso huso)در زمان نگهداری در یخچال. مجله علمي شيلات ايران, 29(3), 25-36.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2065-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599159
dc.description.abstractامروزه استفاده از عصاره­های طبیعی به منظور بهبود کیفیت ماهی به دلیل داشتن ویژگی­های ضدمیکروبی رو به افزایش است. در این تحقیق به منظور تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) از عصاره اتانولی پوست پرتقال، روش رقیق­سازی در آگار بر باکتری‌های سودوموناس آئروجینوزا، اشرشیاکلی و آئروموناس هیدروفیلا استفاده شد. سپس فیله‌های فیل ماهی با محلول‌های عصاره اتانولی پوست پرتقال (بترتیب به نسبت 5، 6 و 7 درصد وزنی/ وزنی) و نمونه شاهد در آب مقطر به مدت 30 دقیقه تیمار شدند. نمونه‌ها در فواصل زمانی معین (صفر، 5، 10 و 15 روز) از نظر ویژگی‌های میکروبی (شمارش کل باکتری‌های هوازی مزوفیل، سرماگرا وکلی فرم) مورد بررسی قرار گرفتند. میزان MIC عصاره اتانولی پوست پرتقال در شرایط in vitro برای هر سه باکتری، 5 درصد تعیین گردید. بر اساس تجزیه و تحلیل آزمون میکروبی، عصاره‌های پوست پرتقال به طور معنی‌داری سبب کاهش بار میکروبی در فیله فیل ماهی در مقایسه با نمونه کنترل شدند (01/0p<) بطوریکه روند افزایش بار میکروبی در فیله‌های مورد تیمار با عصاره پوست پرتقال 7% کندتر از تیمارهای عصاره پوست پرتقال %6 و عصاره پوست پرتقال 5% بود و توانست زمان ماندگاری ماهی را در مقایسه با نمونه کنترل 2 برابر کند. لذا، عصاره­ پوست پرتقال به علت دارا بودن خاصیت ضدمیکروبی می‌تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی سبب افزایش زمان ماندگاری نمونه‌های ماهی در طول نگهداری در دمای یخچال گردد.fa_IR
dc.format.extent654
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectعصاره پوست پرتقالfa_IR
dc.subjectفیل ماهیfa_IR
dc.subjectحداقل غلظت بازدارندگیfa_IR
dc.subjectفعالیت ضد باکتریاییfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleتعیین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره اتانولی پوست پرتقال و تاثیر آن بر فلور باکتری‌های مولد فساد در فیله فیل ماهی (Huso huso)در زمان نگهداری در یخچالfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue3
dc.citation.spage25
dc.citation.epage36


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد