تعیین حداقل غلظت بازدارندگی عصاره اتانولی پوست پرتقال و تاثیر آن بر فلور باکتریهای مولد فساد در فیله فیل ماهی (Huso huso)در زمان نگهداری در یخچال
(ندگان)پدیدآور
اورعی, فرشتهحسینی, سید ابراهیمذریه زهرا, سید محمد جلیلصفری, رضانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه استفاده از عصارههای طبیعی به منظور بهبود کیفیت ماهی به دلیل داشتن ویژگیهای ضدمیکروبی رو به افزایش است. در این تحقیق به منظور تعیین حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) از عصاره اتانولی پوست پرتقال، روش رقیقسازی در آگار بر باکتریهای سودوموناس آئروجینوزا، اشرشیاکلی و آئروموناس هیدروفیلا استفاده شد. سپس فیلههای فیل ماهی با محلولهای عصاره اتانولی پوست پرتقال (بترتیب به نسبت 5، 6 و 7 درصد وزنی/ وزنی) و نمونه شاهد در آب مقطر به مدت 30 دقیقه تیمار شدند. نمونهها در فواصل زمانی معین (صفر، 5، 10 و 15 روز) از نظر ویژگیهای میکروبی (شمارش کل باکتریهای هوازی مزوفیل، سرماگرا وکلی فرم) مورد بررسی قرار گرفتند. میزان MIC عصاره اتانولی پوست پرتقال در شرایط in vitro برای هر سه باکتری، 5 درصد تعیین گردید. بر اساس تجزیه و تحلیل آزمون میکروبی، عصارههای پوست پرتقال به طور معنیداری سبب کاهش بار میکروبی در فیله فیل ماهی در مقایسه با نمونه کنترل شدند (01/0p
کلید واژگان
عصاره پوست پرتقالفیل ماهی
حداقل غلظت بازدارندگی
فعالیت ضد باکتریایی
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-08-011399-05-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهراندانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
شاپا
1026-13542322-5998




