نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسینی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorاورجی, حسینfa_IR
dc.contributor.authorیگانه, سکینهfa_IR
dc.contributor.authorشهابی, حامدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:55:24Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:55:25Z
dc.date.available1399-08-23T09:55:24Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:55:25Z
dc.date.issued2014-07-01en_US
dc.date.issued1393-04-10fa_IR
dc.identifier.citationحسینی, علیرضا, اورجی, حسین, یگانه, سکینه, شهابی, حامد. (1393). تاثیر پروبیوتیک پدیوکوکوس اسید لاکتیکی روی رشد، فاکتورهای خونی و سرمی در ماهی آزاد دریای خزر. مجله علمي شيلات ايران, 23(2), 35-44. doi: 10.22092/ISFJ.2014.103691fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103691
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1237-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599150
dc.description.abstractهدف از این تحقیق بررسی اثر پروبیوتیک باکتوسل بر روی عملکرد رشد، پارامترهای خونی و سرمی بچه ‌ماهیان آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) بود. بدین منظور، بچه ماهیان آزاد دریای خزر (با وزن اولیه1/0± 9/6 گرم)، به مدت 8 هفته با به کارگیری پنج جیره شامل سطوح 0 (شاهد)، 1/0، 2/0، 3/0 و 4/0گرم در کیلوگرم نگهداری شده و این آزمایش در 5 تیمار، 3 تکرار انجام شد. پس از پابان دوره از پارامترهای رشد ماهیان اندازه گیری شد، همچنین در انتها از ماهیان خونگیری بعمل آمد و شاخص های خونی شامل: تعداد گلبولهای قرمز، تعداد گلبولهای سفید، هموگلوبین و هماتوکریت، شاخص های بیوشیمیایی (کلسترول،گلوکز، تری گلیسرید و پروتئین کل) بررسی شد. نتایج نشان داد که ضریب تبدیل غذایی در تیمار پنجم (4/0 گرم پروبیوتیک) به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت. ضریب رشد ویژه، وزن نهایی و افزایش وزن در تیمار سوم‌ (2/0گرم) در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی‌داری افزایش یافت. استفاده از پروبیوتیک در جیره غذایی اختلاف معنی‌داری در هموگلوبین، هماتوکریت و غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز (MCHC) ایجاد نکرد. در حالی که هموگلوبین متوسط سلولی (MCH) و حجم متوسط گلبولی (MCV) در تیمار پنجم (4/0 گرم پروبیوتیک) مقایسه با گروه شاهد به صورت معنی‌داری افزایش و همچنین گلبول قرمز به صورت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (05/0P <). گلبول سفید نیز با افزایش میزان پروبیوتیک تا میزان 2/0گرم افزایش یافت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می-دهد که 2/0 گرم درکیلوگرم پروبیوتیک Bactocell در جیره می‌تواند به عنوان یک مکمل غذایی مفید برای بهبود شاخص-های رشدی ماهیان آزاد دریای خزر استفاده گردد.fa_IR
dc.format.extent824
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103691
dc.subjectباکتوسلfa_IR
dc.subjectپارامترهای خونیfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectماهی آزاد دریای خزرfa_IR
dc.subjectژنتيك و اصلاح نژادfa_IR
dc.titleتاثیر پروبیوتیک پدیوکوکوس اسید لاکتیکی روی رشد، فاکتورهای خونی و سرمی در ماهی آزاد دریای خزرfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue2
dc.citation.spage35
dc.citation.epage44


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد