| dc.contributor.author | حسینی, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اورجی, حسین | fa_IR |
| dc.contributor.author | یگانه, سکینه | fa_IR |
| dc.contributor.author | شهابی, حامد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:55:24Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:55:25Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:55:24Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:55:25Z | |
| dc.date.issued | 2014-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1393-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسینی, علیرضا, اورجی, حسین, یگانه, سکینه, شهابی, حامد. (1393). تاثیر پروبیوتیک پدیوکوکوس اسید لاکتیکی روی رشد، فاکتورهای خونی و سرمی در ماهی آزاد دریای خزر. مجله علمي شيلات ايران, 23(2), 35-44. doi: 10.22092/ISFJ.2014.103691 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103691 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1237-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599150 | |
| dc.description.abstract | هدف از این تحقیق بررسی اثر پروبیوتیک باکتوسل بر روی عملکرد رشد، پارامترهای خونی و سرمی بچه ماهیان آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) بود. بدین منظور، بچه ماهیان آزاد دریای خزر (با وزن اولیه1/0± 9/6 گرم)، به مدت 8 هفته با به کارگیری پنج جیره شامل سطوح 0 (شاهد)، 1/0، 2/0، 3/0 و 4/0گرم در کیلوگرم نگهداری شده و این آزمایش در 5 تیمار، 3 تکرار انجام شد. پس از پابان دوره از پارامترهای رشد ماهیان اندازه گیری شد، همچنین در انتها از ماهیان خونگیری بعمل آمد و شاخص های خونی شامل: تعداد گلبولهای قرمز، تعداد گلبولهای سفید، هموگلوبین و هماتوکریت، شاخص های بیوشیمیایی (کلسترول،گلوکز، تری گلیسرید و پروتئین کل) بررسی شد. نتایج نشان داد که ضریب تبدیل غذایی در تیمار پنجم (4/0 گرم پروبیوتیک) به طور معنی داری نسبت به تیمار شاهد کاهش یافت. ضریب رشد ویژه، وزن نهایی و افزایش وزن در تیمار سوم (2/0گرم) در مقایسه با گروه شاهد به طور معنیداری افزایش یافت. استفاده از پروبیوتیک در جیره غذایی اختلاف معنیداری در هموگلوبین، هماتوکریت و غلظت متوسط هموگلوبین گلبول قرمز (MCHC) ایجاد نکرد. در حالی که هموگلوبین متوسط سلولی (MCH) و حجم متوسط گلبولی (MCV) در تیمار پنجم (4/0 گرم پروبیوتیک) مقایسه با گروه شاهد به صورت معنیداری افزایش و همچنین گلبول قرمز به صورت معنی داری در مقایسه با گروه شاهد کاهش یافت (05/0P <). گلبول سفید نیز با افزایش میزان پروبیوتیک تا میزان 2/0گرم افزایش یافت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان می-دهد که 2/0 گرم درکیلوگرم پروبیوتیک Bactocell در جیره میتواند به عنوان یک مکمل غذایی مفید برای بهبود شاخص-های رشدی ماهیان آزاد دریای خزر استفاده گردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 824 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2014.103691 | |
| dc.subject | باکتوسل | fa_IR |
| dc.subject | پارامترهای خونی | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | ماهی آزاد دریای خزر | fa_IR |
| dc.subject | ژنتيك و اصلاح نژاد | fa_IR |
| dc.title | تاثیر پروبیوتیک پدیوکوکوس اسید لاکتیکی روی رشد، فاکتورهای خونی و سرمی در ماهی آزاد دریای خزر | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 35 | |
| dc.citation.epage | 44 | |