| dc.contributor.author | پارسا, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | رهاننده, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | علی نژاد, سهیل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:55:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:55:04Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:55:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:55:04Z | |
| dc.date.issued | 2019-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | پارسا, علی, رهاننده, محمد, علی نژاد, سهیل. (1398). بررسی تاثیر مصرف خوراکی ژل آلوئه ورا (Aloe vera) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 28(2), 129-136. doi: 10.22092/ISFJ.2019.119128 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119128 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2098-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599120 | |
| dc.description.abstract | امروزه استفاده از تولیدات گیاهی در آبزی پروری توسعه یافته است. هدف از این تحقیق شناخت اثرات مصرف خوراکی ژل خام گیاه آلوئه ورا بر عملکرد رشد و برخی شاخصهای خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان است. بدین منظور تعداد 90 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان به ظاهر سالم در شرایط زیستی مطلوب با وزن تقریبی 5/3±107 در 2 گروه شاهد (غذای پایه) و تیمار (غذای پایه+ 5/0% ژل آوئهورا) با 3 تکرار تقسیم بندی و برحسب اشتهای ماهی و تا حد سیر شدن تغذیه شدند. در پایان دوره 2 ماهه تغذیه، ضریب تبدیل غذایی محاسبه و گلبولهای سفید و قرمز، هماتوکریت، گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید و اسید اوریک، پروتئین کل، آلبومین، AST،ALT اندازهگیری شد. نتایج نشان داد که ضریب تبدیل گروه تیمار کمتر از گروه کنترل است(p<0.05) . بررسی بیوشیمیایی خون نشان داد که مقادیر پروتئین کل، آلبومین، AST،ALT و اسید اوریک در ماهیان تیمار نسبت به کنترل تغییر معنیداری نداشته است (p>0.05). اما در مورد گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید تغییر معنیدار بود و کاهش قابل توجهی در غلظت آنها مشاهده شد (p<0.05). با توجه به نتایج حاصله مصرف خوراکی ژل خام گیاه آلوئه ورا میتواند بدون اختلال در عملکرد کبد در بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش قند و چربیهای فیزیولوژیک خون ماهی تاثیر گذار باشد و در طول دوره پرورش این ماهی قابل توصیه میباشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 309 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119128 | |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | آلوئه ورا | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | پارامترهای خونی | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | بررسی تاثیر مصرف خوراکی ژل آلوئه ورا (Aloe vera) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد | fa_IR |
| dc.contributor.department | جهاد کشاورزی | fa_IR |
| dc.contributor.department | سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 129 | |
| dc.citation.epage | 136 | |