نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپارسا, علیfa_IR
dc.contributor.authorرهاننده, محمدfa_IR
dc.contributor.authorعلی نژاد, سهیلfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:55:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:55:04Z
dc.date.available1399-08-23T09:55:04Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:55:04Z
dc.date.issued2019-07-01en_US
dc.date.issued1398-04-10fa_IR
dc.identifier.citationپارسا, علی, رهاننده, محمد, علی نژاد, سهیل. (1398). بررسی تاثیر مصرف خوراکی ژل آلوئه ورا (Aloe vera) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 28(2), 129-136. doi: 10.22092/ISFJ.2019.119128fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119128
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2098-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599120
dc.description.abstractامروزه استفاده از تولیدات گیاهی در آبزی پروری توسعه یافته است. هدف از این تحقیق شناخت اثرات مصرف خوراکی ژل خام گیاه آلوئه ورا بر عملکرد رشد و برخی شاخص‌های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان است. بدین منظور تعداد 90 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان به ظاهر سالم در شرایط زیستی مطلوب با وزن تقریبی 5/3±107 در 2 گروه شاهد (غذای پایه) و تیمار (غذای پایه+ 5/0% ژل آوئه‌ورا) با 3 تکرار تقسیم بندی و برحسب اشتهای ماهی و تا حد سیر شدن تغذیه شدند. در پایان دوره 2 ماهه تغذیه، ضریب تبدیل غذایی محاسبه و گلبولهای سفید و قرمز، هماتوکریت، گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید و اسید اوریک، پروتئین کل، آلبومین، AST،ALT اندازه­گیری شد. نتایج نشان داد که ضریب تبدیل گروه تیمار کمتر از گروه کنترل است(p<0.05) . بررسی بیوشیمیایی خون نشان داد که مقادیر پروتئین کل، آلبومین، AST،ALT و اسید اوریک در ماهیان تیمار نسبت به کنترل تغییر معنی‌داری نداشته است (p>0.05). اما در مورد گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید تغییر معنی‌دار بود و کاهش قابل توجهی در غلظت آنها مشاهده شد (p<0.05). با توجه به نتایج حاصله مصرف خوراکی ژل خام گیاه آلوئه ورا می‌تواند بدون اختلال در عملکرد کبد در بهبود ضریب تبدیل غذایی و کاهش قند و چربی‌های فیزیولوژیک خون ماهی تاثیر گذار باشد و در طول دوره پرورش این ماهی قابل توصیه می‌باشد.fa_IR
dc.format.extent309
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119128
dc.subjectقزل آلای رنگین کمانfa_IR
dc.subjectآلوئه وراfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectپارامترهای خونیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleبررسی تاثیر مصرف خوراکی ژل آلوئه ورا (Aloe vera) بر عملکرد رشد و برخی فراسنجه های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزادfa_IR
dc.contributor.departmentجهاد کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentسازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزیfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue2
dc.citation.spage129
dc.citation.epage136


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد