نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجواهردوست, شقایقfa_IR
dc.contributor.authorیگانه, سکینهfa_IR
dc.contributor.authorکرامت امیرکلایی, عبدالصمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:55:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:55:00Z
dc.date.available1399-08-23T09:55:00Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:55:00Z
dc.date.issued2019-07-01en_US
dc.date.issued1398-04-10fa_IR
dc.identifier.citationجواهردوست, شقایق, یگانه, سکینه, کرامت امیرکلایی, عبدالصمد. (1398). اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره‌‌ی غذایی بر برخی فاکتور‌های خونی و بیوشیمیایی بچه‌‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان. مجله علمي شيلات ايران, 28(2), 71-83. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118925fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118925
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2107-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599115
dc.description.abstractهدف از این تحقیق تهیه پروتئین آبکافتی (هیدرولیزی) از اندرونه (امعاء و احشاء) قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)، تعیین وزن مولکولی پپتیدهای حاصله و استفاده از پروتئین آبکافتی در جیره غذایی بچه‌‌ماهی قزل‌آلای‌ رنگین‌کمان برای بررسی تاثیر آن بر برخی از فاکتور‌های خونی و بیوشیمیایی ماهی بود. برای این منظور آبکافت اندرونه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌وسیله آنزیم آلکالاز انجام شد. فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی (DPPH) پروتئین آبکافتی حاصله از اندرونه قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان 6/1± 85 درصد به دست آمد. پروتئین آبکافتی با مقادیر مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد جیره برای مرحله‌ی دوم آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. 252 قطعه بچه‌‌ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان با وزن متوسط 22/0 ± 74/9 گرم به‌صورت تصادفی در 4 تیمار (سه تکرار) به مدت 60 روز با جیره‌‌های مورد نظر روزی 3 بار تا حد سیری تغذیه ‌‌شدند. وزن مولکولی پپتیدهای حاصله از آبکافت در دامنه 700 دالتون تا 2 کیلودالتون متغیر بود و در پایان آزمایش فاکتور‌های خونی (تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول سفید، MCV، MCH و MCHC)، فاکتور‌های بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین کل، آلبومین، گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسرید) و ایمنی (فعالیت لیزوزیم) ارزیابی شدند. افزایش مکمل پروتئین آبکافتی تا سطح 2 درصد باعث و هموگلوبین شد (05/0>P). مقدار گلبول قرمز و گلبول سفید تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نشان نداد (05/0<P). کمترین مقدار هماتوکریت در تیمار 1 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین مقدار آلبومین و کلسترول در تیمار 2 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین میزان تری‌‌گلیسرید و کمترین میزان گلوکز در تیمار شاهد به دست آمد (05/0>P). فعالیت لیزوزیم در تیمارهای حاوی پروتئین آبکافتی نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی‌‌دار نشان ‌داد، به‌‌طوری‌‌که با افزایش میزان ‌پروتئین آبکافت‌شده تا سطح 2 درصد مقدار افزایش یافت و کم‌‌ترین فعالیت لیزوزیم نیز در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). با توجه به نتایج به نظر می‌‌رسد استفاده از پروتئین آبکافت ‌‌شده تا میزان 2 درصد در جیره ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان می‌‌تواند بر برخی فاکتور‌‌های خونی و سرمی بیان‌‌شده موثر بوده و ایمنی ماهی را بهبود بخشد.fa_IR
dc.format.extent582
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118925
dc.subjectپروتئین آبکافتیfa_IR
dc.subjectقزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.subjectایمنیfa_IR
dc.subjectسلامت.fa_IR
dc.subjectفيزيولوژي آبزيانfa_IR
dc.titleاثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره‌‌ی غذایی بر برخی فاکتور‌های خونی و بیوشیمیایی بچه‌‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue2
dc.citation.spage71
dc.citation.epage83


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد