| dc.contributor.author | جواهردوست, شقایق | fa_IR |
| dc.contributor.author | یگانه, سکینه | fa_IR |
| dc.contributor.author | کرامت امیرکلایی, عبدالصمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:55:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:55:00Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:55:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:55:00Z | |
| dc.date.issued | 2019-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جواهردوست, شقایق, یگانه, سکینه, کرامت امیرکلایی, عبدالصمد. (1398). اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در جیرهی غذایی بر برخی فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی بچهماهی قزلآلای رنگینکمان. مجله علمي شيلات ايران, 28(2), 71-83. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118925 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118925 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2107-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599115 | |
| dc.description.abstract | هدف از این تحقیق تهیه پروتئین آبکافتی (هیدرولیزی) از اندرونه (امعاء و احشاء) قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)، تعیین وزن مولکولی پپتیدهای حاصله و استفاده از پروتئین آبکافتی در جیره غذایی بچهماهی قزلآلای رنگینکمان برای بررسی تاثیر آن بر برخی از فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی ماهی بود. برای این منظور آبکافت اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان بهوسیله آنزیم آلکالاز انجام شد. فعالیت آنتیاکسیدانی (DPPH) پروتئین آبکافتی حاصله از اندرونه قزلآلای رنگینکمان 6/1± 85 درصد به دست آمد. پروتئین آبکافتی با مقادیر مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد جیره برای مرحلهی دوم آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. 252 قطعه بچهماهی قزلآلای رنگینکمان با وزن متوسط 22/0 ± 74/9 گرم بهصورت تصادفی در 4 تیمار (سه تکرار) به مدت 60 روز با جیرههای مورد نظر روزی 3 بار تا حد سیری تغذیه شدند. وزن مولکولی پپتیدهای حاصله از آبکافت در دامنه 700 دالتون تا 2 کیلودالتون متغیر بود و در پایان آزمایش فاکتورهای خونی (تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول سفید، MCV، MCH و MCHC)، فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین کل، آلبومین، گلوکز، کلسترول و تریگلیسرید) و ایمنی (فعالیت لیزوزیم) ارزیابی شدند. افزایش مکمل پروتئین آبکافتی تا سطح 2 درصد باعث و هموگلوبین شد (05/0>P). مقدار گلبول قرمز و گلبول سفید تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد (05/0<P). کمترین مقدار هماتوکریت در تیمار 1 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین مقدار آلبومین و کلسترول در تیمار 2 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین میزان تریگلیسرید و کمترین میزان گلوکز در تیمار شاهد به دست آمد (05/0>P). فعالیت لیزوزیم در تیمارهای حاوی پروتئین آبکافتی نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیدار نشان داد، بهطوریکه با افزایش میزان پروتئین آبکافتشده تا سطح 2 درصد مقدار افزایش یافت و کمترین فعالیت لیزوزیم نیز در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). با توجه به نتایج به نظر میرسد استفاده از پروتئین آبکافت شده تا میزان 2 درصد در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند بر برخی فاکتورهای خونی و سرمی بیانشده موثر بوده و ایمنی ماهی را بهبود بخشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 582 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118925 | |
| dc.subject | پروتئین آبکافتی | fa_IR |
| dc.subject | قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.subject | ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | سلامت. | fa_IR |
| dc.subject | فيزيولوژي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در جیرهی غذایی بر برخی فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی بچهماهی قزلآلای رنگینکمان | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 71 | |
| dc.citation.epage | 83 | |