• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در جیره‌‌ی غذایی بر برخی فاکتور‌های خونی و بیوشیمیایی بچه‌‌ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان

    (ندگان)پدیدآور
    جواهردوست, شقایقیگانه, سکینهکرامت امیرکلایی, عبدالصمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    582.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف از این تحقیق تهیه پروتئین آبکافتی (هیدرولیزی) از اندرونه (امعاء و احشاء) قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)، تعیین وزن مولکولی پپتیدهای حاصله و استفاده از پروتئین آبکافتی در جیره غذایی بچه‌‌ماهی قزل‌آلای‌ رنگین‌کمان برای بررسی تاثیر آن بر برخی از فاکتور‌های خونی و بیوشیمیایی ماهی بود. برای این منظور آبکافت اندرونه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان به‌وسیله آنزیم آلکالاز انجام شد. فعالیت آنتی‌‌اکسیدانی (DPPH) پروتئین آبکافتی حاصله از اندرونه قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان 6/1± 85 درصد به دست آمد. پروتئین آبکافتی با مقادیر مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد جیره برای مرحله‌ی دوم آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. 252 قطعه بچه‌‌ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان با وزن متوسط 22/0 ± 74/9 گرم به‌صورت تصادفی در 4 تیمار (سه تکرار) به مدت 60 روز با جیره‌‌های مورد نظر روزی 3 بار تا حد سیری تغذیه ‌‌شدند. وزن مولکولی پپتیدهای حاصله از آبکافت در دامنه 700 دالتون تا 2 کیلودالتون متغیر بود و در پایان آزمایش فاکتور‌های خونی (تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول سفید، MCV، MCH و MCHC)، فاکتور‌های بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین کل، آلبومین، گلوکز، کلسترول و تری‌گلیسرید) و ایمنی (فعالیت لیزوزیم) ارزیابی شدند. افزایش مکمل پروتئین آبکافتی تا سطح 2 درصد باعث و هموگلوبین شد (05/0>P). مقدار گلبول قرمز و گلبول سفید تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نشان نداد (05/0P). مقدار گلبول قرمز و گلبول سفید تفاوت معنی‌داری بین تیمارها نشان نداد (05/0P). بیشترین مقدار آلبومین و کلسترول در تیمار 2 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین میزان تری‌‌گلیسرید و کمترین میزان گلوکز در تیمار شاهد به دست آمد (05/0>P). فعالیت لیزوزیم در تیمارهای حاوی پروتئین آبکافتی نسبت به تیمار شاهد افزایش معنی‌‌دار نشان ‌داد، به‌‌طوری‌‌که با افزایش میزان ‌پروتئین آبکافت‌شده تا سطح 2 درصد مقدار افزایش یافت و کم‌‌ترین فعالیت لیزوزیم نیز در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). با توجه به نتایج به نظر می‌‌رسد استفاده از پروتئین آبکافت ‌‌شده تا میزان 2 درصد در جیره ماهی قزل‌آلای رنگین‌‌کمان می‌‌تواند بر برخی فاکتور‌‌های خونی و سرمی بیان‌‌شده موثر بوده و ایمنی ماهی را بهبود بخشد.
    کلید واژگان
    پروتئین آبکافتی
    قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
    ایمنی
    سلامت.
    فيزيولوژي آبزيان

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-07-01
    1398-04-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118925
    http://isfj.ir/article-1-2107-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599115

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب