اثرات استفاده از پروتئین آبکافتی تهیه شده از اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در جیرهی غذایی بر برخی فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی بچهماهی قزلآلای رنگینکمان
(ندگان)پدیدآور
جواهردوست, شقایقیگانه, سکینهکرامت امیرکلایی, عبدالصمدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این تحقیق تهیه پروتئین آبکافتی (هیدرولیزی) از اندرونه (امعاء و احشاء) قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)، تعیین وزن مولکولی پپتیدهای حاصله و استفاده از پروتئین آبکافتی در جیره غذایی بچهماهی قزلآلای رنگینکمان برای بررسی تاثیر آن بر برخی از فاکتورهای خونی و بیوشیمیایی ماهی بود. برای این منظور آبکافت اندرونه ماهی قزلآلای رنگینکمان بهوسیله آنزیم آلکالاز انجام شد. فعالیت آنتیاکسیدانی (DPPH) پروتئین آبکافتی حاصله از اندرونه قزلآلای رنگینکمان 6/1± 85 درصد به دست آمد. پروتئین آبکافتی با مقادیر مختلف صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد جیره برای مرحلهی دوم آزمایش مورد استفاده قرار گرفت. 252 قطعه بچهماهی قزلآلای رنگینکمان با وزن متوسط 22/0 ± 74/9 گرم بهصورت تصادفی در 4 تیمار (سه تکرار) به مدت 60 روز با جیرههای مورد نظر روزی 3 بار تا حد سیری تغذیه شدند. وزن مولکولی پپتیدهای حاصله از آبکافت در دامنه 700 دالتون تا 2 کیلودالتون متغیر بود و در پایان آزمایش فاکتورهای خونی (تعداد گلبول قرمز، هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول سفید، MCV، MCH و MCHC)، فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون (پروتئین کل، آلبومین، گلوکز، کلسترول و تریگلیسرید) و ایمنی (فعالیت لیزوزیم) ارزیابی شدند. افزایش مکمل پروتئین آبکافتی تا سطح 2 درصد باعث و هموگلوبین شد (05/0>P). مقدار گلبول قرمز و گلبول سفید تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد (05/0P). مقدار گلبول قرمز و گلبول سفید تفاوت معنیداری بین تیمارها نشان نداد (05/0P). بیشترین مقدار آلبومین و کلسترول در تیمار 2 درصد مشاهده شد (05/0>P). بیشترین میزان تریگلیسرید و کمترین میزان گلوکز در تیمار شاهد به دست آمد (05/0>P). فعالیت لیزوزیم در تیمارهای حاوی پروتئین آبکافتی نسبت به تیمار شاهد افزایش معنیدار نشان داد، بهطوریکه با افزایش میزان پروتئین آبکافتشده تا سطح 2 درصد مقدار افزایش یافت و کمترین فعالیت لیزوزیم نیز در تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). با توجه به نتایج به نظر میرسد استفاده از پروتئین آبکافت شده تا میزان 2 درصد در جیره ماهی قزلآلای رنگینکمان میتواند بر برخی فاکتورهای خونی و سرمی بیانشده موثر بوده و ایمنی ماهی را بهبود بخشد.
کلید واژگان
پروتئین آبکافتیقزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
ایمنی
سلامت.
فيزيولوژي آبزيان
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-07-011398-04-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
شاپا
1026-13542322-5998




