| dc.contributor.author | سرحدی, ایمان | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | احمدی فر, احسان | fa_IR |
| dc.contributor.author | آدینه, حسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:54:53Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:54:53Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:54:53Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:54:53Z | |
| dc.date.issued | 2019-07-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-04-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | سرحدی, ایمان, علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم, احمدی فر, احسان, آدینه, حسین. (1398). تاثیر مکمل غذایی عصاره درمنه (Artemisia annua .L) بر برخی شاخصهای هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران, 28(2), 1-11. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118908 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118908 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2067-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599109 | |
| dc.description.abstract | مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات مکملسازی جیره غذایی با عصاره درمنه (Artemisia annua) بر شاخصهای خونشناسی و سرولوژی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. ماهیان با میانگین وزن اولیه (12/1± 32/90 گرم) به مدت 60 روز با جیرههای غذایی حاوی 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره درمنه ( بترتیب تیمارهای T1، T2، T3 و T4) تغذیه شدند. پایان دوره آزمایش نتایج نشان داد که میزان وزن کل در رژیم جیره غذایی حاوی عصاره گیاه در تیمار 3 (62/10± 70/143 گرم) در مقایسه با شاهد (99/5± 63/130 گرم) به طور معنیداری افزایش یافت (05/0p<). نتایج نشان داد که گلبولهای قرمز، هموگلوبین، غلظت متوسط هموگلوبین در رژیمهای تغذیه شده حاوی A. annua نسبت به شاهد بالاتر بود. گلبولهای سفید، هماتوکریت و متوسط هموگلوبین گلبولی در گروههای آزمایشی در مقایسه با شاهد تغییر معنیداری نداشت (05/0p>). بررسی پارامترهای بیوشیمیایی سرم نیز نشان داد در تیمارهای تغذیه شده با عصاره سطح گلوکز به طور معنیداری افزایش یافت. میزان آلبومین تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی نداشت. نتایج حاصل از آنزیمهای کبدی نیز نشان داد که رژیم تغذیهای ماهی در فعالیت آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) در مقایسه با شاهد تفاوت معنیداری نداشت (05/0p>). افزودن عصاره درمنه در جیره غذایی ماهی کپور معمولی میتواند نسبت به تیمار شاهد اثرات قابل قبولی بر وضعیت سلامت ماهی داشته باشد، اما بر آنزیمهای کبدی تاثیری نداشت. | fa_IR |
| dc.format.extent | 592 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118908 | |
| dc.subject | ماهی کپور معمولی | fa_IR |
| dc.subject | عصاره گیاهی | fa_IR |
| dc.subject | شاخصهای خونی | fa_IR |
| dc.subject | تكثير و پرورش | fa_IR |
| dc.title | تاثیر مکمل غذایی عصاره درمنه (Artemisia annua .L) بر برخی شاخصهای هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه زابل | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه گنبد | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 11 | |