نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسرحدی, ایمانfa_IR
dc.contributor.authorعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorاحمدی فر, احسانfa_IR
dc.contributor.authorآدینه, حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:54:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:54:53Z
dc.date.available1399-08-23T09:54:53Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:54:53Z
dc.date.issued2019-07-01en_US
dc.date.issued1398-04-10fa_IR
dc.identifier.citationسرحدی, ایمان, علیزاده دوغیکلایی, ابراهیم, احمدی فر, احسان, آدینه, حسین. (1398). تاثیر مکمل غذایی عصاره درمنه (Artemisia annua .L) بر برخی شاخص‌های هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). مجله علمي شيلات ايران, 28(2), 1-11. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118908fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118908
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2067-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599109
dc.description.abstractمطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات مکمل‌‌سازی جیره غذایی با عصاره درمنه (Artemisia annua) بر شاخص‌‌های خون‌‌شناسی و سرولوژی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. ماهیان با میانگین وزن اولیه (12/1± 32/90 گرم) به ‌‌مدت 60 روز با جیره‌‌های غذایی حاوی 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره درمنه ( بترتیب تیمارهای T1، T2، T3 و T4) تغذیه شدند. پایان دوره آزمایش نتایج نشان داد که میزان وزن کل در رژیم جیره غذایی حاوی عصاره گیاه در تیمار 3 (62/10± 70/143 گرم) در مقایسه با شاهد (99/5± 63/130 گرم) به طور معنی‌‌داری افزایش یافت (05/0p<). نتایج نشان داد که گلبول‌‌های قرمز، هموگلوبین، غلظت متوسط هموگلوبین در رژیم‌‌های تغذیه شده حاوی A. annua نسبت به شاهد بالاتر بود. گلبول‌‌های سفید، هماتوکریت و متوسط هموگلوبین گلبولی در گروه‌‌های آزمایشی در مقایسه با شاهد تغییر معنی‌‌داری نداشت (05/0p>). بررسی پارامترهای بیوشیمیایی سرم نیز نشان داد در تیمارهای تغذیه‌ شده با عصاره سطح گلوکز به ‌‌طور معنی‌داری افزایش‌ یافت. میزان آلبومین تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی نداشت. نتایج حاصل از آنزیم‌‌های کبدی نیز نشان داد که رژیم تغذیه‌‌ای ماهی در فعالیت آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) در مقایسه با شاهد تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0p>). افزودن عصاره درمنه در جیره غذایی ماهی کپور معمولی می‌‌تواند نسبت به تیمار شاهد اثرات قابل قبولی بر وضعیت سلامت ماهی داشته باشد، اما بر آنزیم‌‌های کبدی تاثیری نداشت.fa_IR
dc.format.extent592
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118908
dc.subjectماهی کپور معمولیfa_IR
dc.subjectعصاره گیاهیfa_IR
dc.subjectشاخص‌های خونیfa_IR
dc.subjectتكثير و پرورشfa_IR
dc.titleتاثیر مکمل غذایی عصاره درمنه (Artemisia annua .L) بر برخی شاخص‌های هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه گنبدfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue2
dc.citation.spage1
dc.citation.epage11


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد