تاثیر مکمل غذایی عصاره درمنه (Artemisia annua .L) بر برخی شاخصهای هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
سرحدی, ایمانعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیماحمدی فر, احسانآدینه, حسیننوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات مکملسازی جیره غذایی با عصاره درمنه (Artemisia annua) بر شاخصهای خونشناسی و سرولوژی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. ماهیان با میانگین وزن اولیه (12/1± 32/90 گرم) به مدت 60 روز با جیرههای غذایی حاوی 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره درمنه ( بترتیب تیمارهای T1، T2، T3 و T4) تغذیه شدند. پایان دوره آزمایش نتایج نشان داد که میزان وزن کل در رژیم جیره غذایی حاوی عصاره گیاه در تیمار 3 (62/10± 70/143 گرم) در مقایسه با شاهد (99/5± 63/130 گرم) به طور معنیداری افزایش یافت (05/0p). بررسی پارامترهای بیوشیمیایی سرم نیز نشان داد در تیمارهای تغذیه شده با عصاره سطح گلوکز به طور معنیداری افزایش یافت. میزان آلبومین تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی نداشت. نتایج حاصل از آنزیمهای کبدی نیز نشان داد که رژیم تغذیهای ماهی در فعالیت آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) در مقایسه با شاهد تفاوت معنیداری نداشت (05/0p>). افزودن عصاره درمنه در جیره غذایی ماهی کپور معمولی میتواند نسبت به تیمار شاهد اثرات قابل قبولی بر وضعیت سلامت ماهی داشته باشد، اما بر آنزیمهای کبدی تاثیری نداشت.
کلید واژگان
ماهی کپور معمولیعصاره گیاهی
شاخصهای خونی
تكثير و پرورش
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-07-011398-04-10
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه زابلدانشگاه زابل
دانشگاه زابل
دانشگاه گنبد
شاپا
1026-13542322-5998




