• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر مکمل غذایی عصاره درمنه (Artemisia annua .L) بر برخی شاخص‌های هماتولوژی و بیوشیمیایی سرم خون ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

    (ندگان)پدیدآور
    سرحدی, ایمانعلیزاده دوغیکلایی, ابراهیماحمدی فر, احسانآدینه, حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    592.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات مکمل‌‌سازی جیره غذایی با عصاره درمنه (Artemisia annua) بر شاخص‌‌های خون‌‌شناسی و سرولوژی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. ماهیان با میانگین وزن اولیه (12/1± 32/90 گرم) به ‌‌مدت 60 روز با جیره‌‌های غذایی حاوی 0، 5/0، 1 و 5/1 درصد عصاره درمنه ( بترتیب تیمارهای T1، T2، T3 و T4) تغذیه شدند. پایان دوره آزمایش نتایج نشان داد که میزان وزن کل در رژیم جیره غذایی حاوی عصاره گیاه در تیمار 3 (62/10± 70/143 گرم) در مقایسه با شاهد (99/5± 63/130 گرم) به طور معنی‌‌داری افزایش یافت (05/0p). بررسی پارامترهای بیوشیمیایی سرم نیز نشان داد در تیمارهای تغذیه‌ شده با عصاره سطح گلوکز به ‌‌طور معنی‌داری افزایش‌ یافت. میزان آلبومین تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی نداشت. نتایج حاصل از آنزیم‌‌های کبدی نیز نشان داد که رژیم تغذیه‌‌ای ماهی در فعالیت آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) در مقایسه با شاهد تفاوت معنی‌داری نداشت (05/0p>). افزودن عصاره درمنه در جیره غذایی ماهی کپور معمولی می‌‌تواند نسبت به تیمار شاهد اثرات قابل قبولی بر وضعیت سلامت ماهی داشته باشد، اما بر آنزیم‌‌های کبدی تاثیری نداشت.
    کلید واژگان
    ماهی کپور معمولی
    عصاره گیاهی
    شاخص‌های خونی
    تكثير و پرورش

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-07-01
    1398-04-10
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه زابل
    دانشگاه زابل
    دانشگاه زابل
    دانشگاه گنبد

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118908
    http://isfj.ir/article-1-2067-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/599109

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب