جداسازی و شناسایی مولکولی باکتریهای تولید کننده اسید لاکتیک از روده تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)
(ندگان)پدیدآور
شناور ماسوله, علیرضاپورکاظمی, محمدسلطانی, مهدییارمحمدی, مهتابیزدانی, محمد علیعلیزاده, مهدیجلیل پور, جلیلبازاری مقدم, سهیلمعصوم زاده, مهدیحسینی فر, سید حسیناسماعیلی, پریسابنی اسماعیلی, یلدانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
ماهیان خاویاری به سبب تولید گوشت و خاویار، از ارزشمندترین گونه های دریای خزر هستند. در پرورش ماهیان خاویاری، همانند سایر گونه های پرورشی در کشور، بروز و افزایش انواع بیماریهای عفونی مورد انتظار بوده است و دراین راستا جداسازی، شناسایی و بکارگیری پروبیوتیکهای اختصاصی، می تواند در بهبود سلامت و شاخص های رشد بسیار موثر باشد. بدین منظور از گونه تاسماهی سیبری به تعداد 38 قطعه نمونه برداری شد و علاوه بر کشت و شمارش باکتریهای هوازی و بی هوازی اختیاری روده در محیط کشت TSA ، باکتریهای اسید لاکتیک نیز با استفاده از محیط کشت MRS جداسازی و مورد شمارش قرار گرفتند. در تاسماهی سیبری میانگین شمارش باکتری های اسید لاکتیک 11 / 0 ± 72 / 2 و شمارش کل باکتریایی 19 / 0 ± 79 / 6 بر حسب لگاریتم تعداد کلنی در هر گرم بوده است. با استفاده از تعیین توالی ژن rRNA S16 ، باکتریهای اسید لاکتیک در روده در تاسماهی سیبری شامل Weissella confusa ، Lactococcus garvieae و Lactococcus lactis مورد شناسایی مولکولی قرار گرفتند. تکمیل مطالعات آزمایشگاهی و میدانی جهت بکارگیری این باکتریها به عنوان پروبیوتیک مورد نیاز می باشد.
کلید واژگان
پروبیوتیکماهیان خاویاری
آبزیان
روده
غذا
شماره نشریه
5تاریخ نشر
2019-01-011397-10-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزرموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر
شاپا
1026-13542322-5998




