نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشریفیان, سلیمfa_IR
dc.contributor.authorصدیق مرتضوی, محمدfa_IR
dc.contributor.authorزکی پور رحیم آبادی, اسحاقfa_IR
dc.contributor.authorارشدی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:53:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:53:19Z
dc.date.available1399-08-23T09:53:18Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:53:19Z
dc.date.issued2011-01-01en_US
dc.date.issued1389-10-11fa_IR
dc.identifier.citationشریفیان, سلیم, صدیق مرتضوی, محمد, زکی پور رحیم آبادی, اسحاق, ارشدی, علی. (1389). تعیین زمان ماندگاری ماهی شوریده (Otolithes ruber) در پودر یخ. مجله علمي شيلات ايران, 19(4), 87-96. doi: 10.22092/ISFJ.2017.109962fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.109962
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-134-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598975
dc.description.abstractدر این مطالعه کیفیت ماهی شوریده طی 19 روز نگهداری در یخ از لحاظ حسی، شیمیایی (pH، TVB-N، TBA)P<0.05). میزان TVB-N در روز اول نگهداری 31/15 میلی‌گرم در100 گرم و به 52/36 میلی‌گرم در 100گرم عضله در روز آخر نگهداری رسید (P<0.05).TVB-N نشان داد که مجموع بازهای فرار نیتروژنی شاخص مناسبی در ارزیابی کیفیت این ماهی طی نگهداری در یخ است. میزان TBA در شروع نگهداری 83/0 میلی‌گرم مالون دی آلدهید در کیلوگرم بافت بود و به 75/3 میلی‌گرم مالون دی آلدهید/کیلوگرم بافت در روز نوزدهم رسید (P<0.05)TBA در طول مدت نگهداری پایین‌تر از حد مجاز (5 میلی‌گرم مالون دی آلدهید/کیلوگرم بافت) بود. براساس کلیه نتایج، مدت ماندگاری ماهی شوریده طی نگهداری در پودر یخ 15 روز تعیین گردید. . مقادیر اندازه‌گیری مقادیر و میکروبی (شمارش کلی میکروب‌ها) بررسی شد. جدول ارزیابی حسی براساس نظر ارزیاب‌ها تصحیح گردید و جدولی خاص برای این ماهی طی نگهداری در یخ ایجاد شد. ارزیابی حسی نشان داد که رنگ و بوی آبشش، تحدب چشمها، پرده سفاق و حالت ارتجاعی گوشت بهترین شاخص‌های حسی در این ماهی می‌باشد. نتایج ارزیابی حسی و میکروبی دارای همبستگی بالایی بود. میزان باکتری‌ها گوشت در روز اول نگهداری برابر با 86/2 لگاریتم پرگنه در هرگرم بود و پس از روز پانزدهم نگهداری به محدویت مصرف (106) رسید (fa_IR
dc.format.extent1288
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.109962
dc.subjectزمان ماندگاریfa_IR
dc.subjectکیفیتfa_IR
dc.subjectماهی شوریدهfa_IR
dc.subjectپودر یخfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleتعیین زمان ماندگاری ماهی شوریده (Otolithes ruber) در پودر یخfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue4
dc.citation.spage87
dc.citation.epage96


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد