| dc.contributor.author | تقی زاده, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایمانپور, محمد رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسعدی, رضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | چمن آرا, وحید | fa_IR |
| dc.contributor.author | شربتی, سعید | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:53:14Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:53:15Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:53:14Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:53:15Z | |
| dc.date.issued | 2011-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1389-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | تقی زاده, وحید, ایمانپور, محمد رضا, اسعدی, رضا, چمن آرا, وحید, شربتی, سعید. (1389). تاثیر جایگزینی پروتئین گیاهی به جای آرد ماهی روی شاخصهای رشد، کیفیت لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی خون فیل ماهی جوان (Huso huso ). مجله علمي شيلات ايران, 19(4), 33-42. doi: 10.22092/ISFJ.2017.109958 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.109958 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-129-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598971 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق بمنظور بررسی امکان جایگزینی پروتئینهای گیاهی (کنجاله سویا و گلوتن ذرت) بجای آرد ماهی در جیره غذایی فیلماهی جوان (میانگین وزن اولیه 14/2±55/159) به مدت دو ماه از مهر تا آذر 1388 در مرکز تحقیقات آبزیپروری وابسته به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. جیره غذایی با پروتئین خام 5/46 درصد، انرژی خام 4/5 کالری بر گرم در 4 سطح جایگزینی جیره (1) صفر، جیره (2) 270، جیره (3) 450 و جیره (4) 660 گرم بر کیلوگرم ساخته شد و ماهیها به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش تفاوت معنیداری در شاخصهای رشد مشاهده گردید (05/0>P). وزن بدست آمده، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و شاخص کارآیی پروتئین بطور معنیداری در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی (1) بالاتر بود (05/0>P).. درصد رطوبت و چربی لاشه فیل ماهیان در تیمارهای آزمایش بطور معنیداری اختلاف داشتند (05/0>P). اگرچه بین پروتئین و خاکستر تفاوت معنیداری مشاهده نشد . درصد هماتوکریت بطور معنیداری در تیمارهای آزمایشی 1 و 2 بیشتر از تیمارهای 3 و 4 بود و میزان گلوکز پلاسما در بین تیمارهای آزمایشی 1 و 4 اختلاف معنیداری داشت (05/0>P). میزان کلسترول پلاسما با کاهش آرد ماهی کاهش یافت و در تیمار آزمایشی 1 بطور معنی داری بیشتر از تیمارهای 3 و 4 بود (05/0>P). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مخلوط آرد سویا و گلوتن ذرت جایگزین مناسبی برای آرد ماهی نیست و موجب کاهش رشد در این ماهی می شود. اما شاخصهای رشد در بین جیرههای غذایی (2) و (3) تفاوت معنی داری نداشت | fa_IR |
| dc.format.extent | 1082 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.109958 | |
| dc.subject | فیل ماهی | fa_IR |
| dc.subject | گلوتن ذرت | fa_IR |
| dc.subject | کنجاله سویا | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | تاثیر جایگزینی پروتئین گیاهی به جای آرد ماهی روی شاخصهای رشد، کیفیت لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی خون فیل ماهی جوان (Huso huso ) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 19 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 33 | |
| dc.citation.epage | 42 | |