• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 19, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 19, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر جایگزینی پروتئین گیاهی به جای آرد ماهی روی شاخصهای رشد، کیفیت لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی خون فیل ماهی جوان (Huso huso )

    (ندگان)پدیدآور
    تقی زاده, وحیدایمانپور, محمد رضااسعدی, رضاچمن آرا, وحیدشربتی, سعید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.057 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این تحقیق بمنظور بررسی امکان جایگزینی پروتئینهای گیاهی (کنجاله سویا و گلوتن ذرت) بجای آرد ماهی در جیره غذایی فیلماهی جوان (میانگین وزن اولیه 14/2±55/159) به مدت دو ماه از مهر تا آذر 1388 در مرکز تحقیقات آبزیپروری وابسته به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. جیره غذایی با پروتئین خام 5/46 درصد، انرژی خام 4/5 کالری بر گرم در 4 سطح جایگزینی جیره (1) صفر، جیره (2) 270، جیره (3) 450 و جیره (4) 660 گرم بر کیلوگرم ساخته شد و ماهیها به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش تفاوت معنیداری در شاخصهای رشد مشاهده گردید  (05/0>P). وزن بدست آمده، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و شاخص کارآیی پروتئین بطور معنیداری در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی (1) بالاتر بود  (05/0>P).. درصد رطوبت و چربی لاشه فیل ماهیان در تیمارهای آزمایش بطور معنیداری اختلاف داشتند  (05/0>P). اگرچه بین پروتئین و خاکستر تفاوت معنیداری مشاهده نشد .  درصد هماتوکریت بطور معنیداری در تیمارهای آزمایشی 1 و 2 بیشتر از تیمارهای 3 و 4 بود و میزان گلوکز پلاسما در بین تیمارهای آزمایشی 1 و 4 اختلاف معنیداری داشت (05/0>P). میزان کلسترول پلاسما با کاهش آرد ماهی کاهش یافت و در تیمار آزمایشی 1 بطور معنی داری بیشتر از تیمارهای 3 و 4 بود  (05/0>P). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مخلوط آرد سویا و گلوتن ذرت جایگزین مناسبی برای آرد ماهی نیست و موجب کاهش رشد در این ماهی می شود. اما شاخصهای رشد در بین جیرههای غذایی (2) و (3) تفاوت معنی داری نداشت
    کلید واژگان
    فیل ماهی
    گلوتن ذرت
    کنجاله سویا
    تغذيه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2011-01-01
    1389-10-11
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.109958
    http://isfj.ir/article-1-129-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598971

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب