بررسی فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب کانال محمدیه استان تهران جهت پرورش ماهی
(ندگان)پدیدآور
رامین, محموددوستدار, مسطورهنصرالله زاده, حسنواحدی, فریبانوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این بررسی که طی سال ۱۳۹۰ و به مدت یکسال درزمان آبگیری کانال در ماههای اردیبهشت، خرداد ، تیر ، مرداد ، شهریور و مهر ماه انجام شد، فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب کانال محمدیه واقع در شهرستانهای اسلامشهر. رباط کریم و شهریار در استان تهران بررسی شدند و نمونه برداری در ۵ ایستگاه مختلف انجام گرفت .فاکتورهای بررسی شده شامل درجه حرارت آب و هوا- اکسیژن محلول- کدورت- رنگ- سختی کل- کلر- کلسیم- منیزیم- غلظت مواد مغذی (بیوژن) شامل ازت (نیتریت- نیترات- آمونیاک ) –فسفر – مواد جامد معلق و محلول – هدایت الکتریکی- BOD – COD - HCO 3- و... بوده وکلیه نمونه ها پس از جمع آوری در ظروف مربوطه و درج مشخصات نمونه برای بررسی به آزمایشگاه منتقل گردیدند. پارامترهای اکسیژن محلول و کلر آزاد نیزدر محل اندازه گیری شدند. بررسی نتایج عوامل فیزیکی و شیمیایی آب در کانال محمدیه نشان میدهد که تمام عوامل اندازه گیری شده به غیر از دمای آب در ماههای مختلف در مقایسه با استانداردهای ایران و جهان در ایستگاههای مختلف در حد مطلوب بوده و جهت کاربردهای شیلاتی مناسب می باشند. با توجه به اینکه میانگین دمای آب در فصول گرم سال ( ماههای اردیبهشت الی شهریور) بالا می باشدآب کانال برای پرورش ماهیان سردآبی چندان مناسب نمی باشد وبیشتر مناسب ماهیان گرمابی می باشد. از طرف دیگر با در نظر گرفتن دمای مناسب آب در ایستگاه اول پرورش ماهیان سردآبی با استفاده از بچه ماهیان ۵۰ تا ۷۰ گرمی در دوره زمانی شهریور تا آذر ماه امکان پذیر می باشد.
کلید واژگان
فاکتورهای فیزیکوشیمیاییکانال محمدیه
پرورش ماهی
ماهیان سردآبی
ماهیان گرمابی
ليمونولوژي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2014-01-011392-10-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




