نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشرفی, فاطمهfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, سید مهدیfa_IR
dc.contributor.authorناصری, محمودfa_IR
dc.contributor.authorموسوی, سید محمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:52:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:52:29Z
dc.date.available1399-08-23T09:52:29Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:52:29Z
dc.date.issued2019-05-01en_US
dc.date.issued1398-02-11fa_IR
dc.identifier.citationشرفی, فاطمه, حسینی, سید مهدی, ناصری, محمود, موسوی, سید محمد. (1398). اثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول نگهداری. مجله علمي شيلات ايران, 28(1), 189-200. doi: 10.22092/ISFJ.2019.118959fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118959
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2134-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598907
dc.description.abstractدر این پژوهش، کیفیت نگهداری روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل­آلای رنگین­کمان ( (Oncorhynchus mykissبا استفاده از ترکیبات زیست فعال گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora) مور بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی در این تحقیق شامل تیمار شاهد (فاقد عصاره یا اسانس)، تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره­ی آویشن شیرازی و تیمارهای با غلظت 600 و  1200 قسمت در میلیون اسانس آویشن شیرازی بودند. نمونه­های روغن وارد لوله­های آزمایش شده، پس از پیچیده شدن در ورق­های آلومینیومی در دمای 50 درجه سانتی­گراد انکوبه و در روزهای 0، 3، 6 و 9 آزمایش شدند. مقایسه­ نتایج بدست آمده از تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره و اسانس با تیمار شاهد نشان داد که تعدادی از شاخص­های شیمیایی روغن ها شامل عدد پراکسید (52/25 میلی‌‌اکی‌‌والان بر میلی‌‌گرم) و قهوه­ای شدن غیر آنزیمی (93/0) در روز 9 دوره­ نگهداری در تیمار اسانس با غلظت 1200 قسمت در میلیون از کمترین مقدار برخوردار بودند، درحالیکه تعدادی دیگر از شاخص ها شامل میزان مواد واکنش‌‌گر با تیوباربیتوریک اسید (09/0 میلی گرم مالون آلدئید بر کیلوگرم)، اسیدهای چرب آزاد (08/0 درصد اولیک اسید) و عدد آنزیدین (30/1) در روز 9 دوره­ نگهداری در تیمار­های عصاره و اسانس 600 قسمت در میلیون کمترین مقدار را داشتند. از سوی دیگر، مقایسه مقادیر شاخص­های کیفی اندازه گیری شده در تیمار شاهد و سایر تیمارها در روز 9 دوره­ نگهداری نشان داد که تقریبا همه­ شاخص‌ها در تیمار شاهد مقادیر بیشتری داشتند که نشان دهنده­ فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره و اسانس گیاه آویشن شیرازی در کاهش سرعت فساد اکسیدانی و افزایش ماندگاری روغن های حاوی این عصاره و اسانس می باشد.fa_IR
dc.format.extent607
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118959
dc.subjectاسانسfa_IR
dc.subjectآویشن شیرازیfa_IR
dc.subjectروغن زایداتfa_IR
dc.subjectعصارهfa_IR
dc.subjectماهی قزل آلاfa_IR
dc.subjectبيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتيfa_IR
dc.titleاثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول نگهداریfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده‌‌ی منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهرfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده‌‌ی منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهرfa_IR
dc.contributor.departmentگروه مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات، دانشکده‌‌ی منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهرfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue1
dc.citation.spage189
dc.citation.epage200


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد