• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمي شيلات ايران
    • دوره 28, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر ترکیبات زیست فعال آویشن شیرازی (Zataria multiflora) بر کیفیت روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در طول نگهداری

    (ندگان)پدیدآور
    شرفی, فاطمهحسینی, سید مهدیناصری, محمودموسوی, سید محمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    607.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش، کیفیت نگهداری روغن استخراجی از زائدات ماهی قزل­آلای رنگین­کمان ( (Oncorhynchus mykissبا استفاده از ترکیبات زیست فعال گیاه آویشن شیرازی (Zataria multiflora) مور بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی در این تحقیق شامل تیمار شاهد (فاقد عصاره یا اسانس)، تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره­ی آویشن شیرازی و تیمارهای با غلظت 600 و  1200 قسمت در میلیون اسانس آویشن شیرازی بودند. نمونه­های روغن وارد لوله­های آزمایش شده، پس از پیچیده شدن در ورق­های آلومینیومی در دمای 50 درجه سانتی­گراد انکوبه و در روزهای 0، 3، 6 و 9 آزمایش شدند. مقایسه­ نتایج بدست آمده از تیمارهای با غلظت 600 و 1200 قسمت در میلیون عصاره و اسانس با تیمار شاهد نشان داد که تعدادی از شاخص­های شیمیایی روغن ها شامل عدد پراکسید (52/25 میلی‌‌اکی‌‌والان بر میلی‌‌گرم) و قهوه­ای شدن غیر آنزیمی (93/0) در روز 9 دوره­ نگهداری در تیمار اسانس با غلظت 1200 قسمت در میلیون از کمترین مقدار برخوردار بودند، درحالیکه تعدادی دیگر از شاخص ها شامل میزان مواد واکنش‌‌گر با تیوباربیتوریک اسید (09/0 میلی گرم مالون آلدئید بر کیلوگرم)، اسیدهای چرب آزاد (08/0 درصد اولیک اسید) و عدد آنزیدین (30/1) در روز 9 دوره­ نگهداری در تیمار­های عصاره و اسانس 600 قسمت در میلیون کمترین مقدار را داشتند. از سوی دیگر، مقایسه مقادیر شاخص­های کیفی اندازه گیری شده در تیمار شاهد و سایر تیمارها در روز 9 دوره­ نگهداری نشان داد که تقریبا همه­ شاخص‌ها در تیمار شاهد مقادیر بیشتری داشتند که نشان دهنده­ فعالیت آنتی­اکسیدانی عصاره و اسانس گیاه آویشن شیرازی در کاهش سرعت فساد اکسیدانی و افزایش ماندگاری روغن های حاوی این عصاره و اسانس می باشد.
    کلید واژگان
    اسانس
    آویشن شیرازی
    روغن زایدات
    عصاره
    ماهی قزل آلا
    بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-05-01
    1398-02-11
    ناشر
    موسسه تحقیقات شیلات ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده‌‌ی منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر
    گروه شیلات، دانشکده‌‌ی منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر
    گروه مهندسی منابع طبیعی و محیط زیست، دانشکده‌ی کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز
    گروه شیلات، دانشکده‌‌ی منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر

    شاپا
    1026-1354
    2322-5998
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.118959
    http://isfj.ir/article-1-2134-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598907

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب