| dc.contributor.author | فرض اللهی, لیلا | fa_IR |
| dc.contributor.author | سروی مغانلو, کوروش | fa_IR |
| dc.contributor.author | ایمانی, احمد | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:52:27Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:52:28Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:52:27Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:52:28Z | |
| dc.date.issued | 2019-05-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-02-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | فرض اللهی, لیلا, سروی مغانلو, کوروش, ایمانی, احمد. (1398). اثر مجزا و ترکیبی عصارههای کاسنی (Cichorium intybus) و علفچای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 28(1), 165-176. doi: 10.22092/ISFJ.2019.119048 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119048 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-2163-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598905 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و علفچای (Hypericum perforatum) بر شاخصهای ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام گرفت. برای این منظور 720 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان به وزن متوسط 5±100 گرم به طور تصادفی میان چهار گروه آزمایشی شامل جیره شاهد و جیرههای حاوی 3% عصاره کاسنی، 3% عصاره علف چای و ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علفچای تقسیم شدند. آزمایش به مدت 12 هفته بطول انجامید. شاخصهای ایمنی سرم شامل فعالیت آنزیم لیزوزیم، جایگزین کمپلمان و سطح ایمونوگلوبولین کل به همراه فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی مانند کاتالاز (CAT)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) کبد سنجیده شد. بر اساس نتایج بدست آمده، افزودن 3% عصاره کاسنی به جیره غذایی موجب افزایش معنیدار میزان ایمونوگلوبین کل و فعالیت آنزیم لیزوزیم نسبت به گروه شاهد شده است (05/0>p). بالاترین میزان فعالیت جایگزین کمپلمان در تیمار حاوی ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علفچای مشاهده شد. افزودن مجزا و ترکیبی عصارههای هر دو گیاه کاسنی و علف چای به جیره غذایی نیز منجر به افزایش فعالیت آنزیمهای SOD و GPX نسبت به جیره شاهد گردید (05/0>p). بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز نیز بترتیب در گروه شاهد و تیمار %3 علف چای مشاهده شد (05/0>p). در نتیجه، افزودن %3 عصاره گیاه کاسنی به جیره غذایی باعث بهبود شاخصهای ایمنی و %3 علف چای منجر بر افزایش سطح فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان شد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 569 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2019.119048 | |
| dc.subject | کاسنی | fa_IR |
| dc.subject | علف چای | fa_IR |
| dc.subject | ایمنی | fa_IR |
| dc.subject | آنزیمهای آنتی اکسیدانی | fa_IR |
| dc.subject | قزل آلای رنگین کمان | fa_IR |
| dc.subject | تغذيه | fa_IR |
| dc.title | اثر مجزا و ترکیبی عصارههای کاسنی (Cichorium intybus) و علفچای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 165 | |
| dc.citation.epage | 176 | |