اثر مجزا و ترکیبی عصارههای کاسنی (Cichorium intybus) و علفچای (Hypericum perforatum) بر شاخص های ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
(ندگان)پدیدآور
فرض اللهی, لیلاسروی مغانلو, کوروشایمانی, احمدنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عصاره های کاسنی (Cichorium intybus) و علفچای (Hypericum perforatum) بر شاخصهای ایمنی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام گرفت. برای این منظور 720 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان به وزن متوسط 5±100 گرم به طور تصادفی میان چهار گروه آزمایشی شامل جیره شاهد و جیرههای حاوی 3% عصاره کاسنی، 3% عصاره علف چای و ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علفچای تقسیم شدند. آزمایش به مدت 12 هفته بطول انجامید. شاخصهای ایمنی سرم شامل فعالیت آنزیم لیزوزیم، جایگزین کمپلمان و سطح ایمونوگلوبولین کل به همراه فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی مانند کاتالاز (CAT)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) کبد سنجیده شد. بر اساس نتایج بدست آمده، افزودن 3% عصاره کاسنی به جیره غذایی موجب افزایش معنیدار میزان ایمونوگلوبین کل و فعالیت آنزیم لیزوزیم نسبت به گروه شاهد شده است (05/0>p). بالاترین میزان فعالیت جایگزین کمپلمان در تیمار حاوی ترکیب %5/1 عصاره کاسنی و %5/1 عصاره علفچای مشاهده شد. افزودن مجزا و ترکیبی عصارههای هر دو گیاه کاسنی و علف چای به جیره غذایی نیز منجر به افزایش فعالیت آنزیمهای SOD و GPX نسبت به جیره شاهد گردید (05/0>p). بیشترین و کمترین فعالیت آنزیم کاتالاز نیز بترتیب در گروه شاهد و تیمار %3 علف چای مشاهده شد (05/0>p). در نتیجه، افزودن %3 عصاره گیاه کاسنی به جیره غذایی باعث بهبود شاخصهای ایمنی و %3 علف چای منجر بر افزایش سطح فعالیت آنزیمهای آنتی اکسیدانی ماهی قزل آلای رنگین کمان شد.
کلید واژگان
کاسنیعلف چای
ایمنی
آنزیمهای آنتی اکسیدانی
قزل آلای رنگین کمان
تغذيه
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-011398-02-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه ارومیهدانشگاه ارومیه
دانشگاه ارومیه
شاپا
1026-13542322-5998




