تاثیر لسیتین سویای جیره بر شاخصهای رشد، بازماندگی، تغذیه ای و فاکتورهای خونی صبیتی جوان (Spaidentex hasta)
(ندگان)پدیدآور
پقه, اسمعیلغفله مرمضی, جاسمآق, ناصرنوری, فرزانهسپهداری, ابوالفضلطرفی موزان زاده, منصورنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات چهار سطح لسیتین سویا (0، 3، 6 و 9 درصد جیره) در جیره غذایی با سطوح پروتئین و انرژی یکسان (50 درصد پروتئین و kj/g 18/5 انرژی) بر شاخصهای رشد، تغذیهای و خونی بچه ماهیان صبیتی (Sparidentex hasta) با وزن اولیه 0/16 ± 37/90 گرم انجام گرفت. پس از پایان دوره 56 روزه پرورش ، نتایج نشان داد با افزایش مقدار لسیتین از صفر تا 6 درصد شاخصهای رشد افزایش یافته ولی با افزایش سطح لستین جیره غذایی از 6 به 9 درصد از مقادیر شاخصهای رشد کاسته شد. بیشترین مقادیر در شاخصهای میانگین وزن نهایی (2/99 ± 86/19 گرم)، میانگین افزایش وزن (3/06 ± 48/41 گرم و ضریب رشد ویژه (SGR) (0/07 ± 1/47) در تیمار جیره غذایی 6 درصد لسیتین بدست آمد که این مقادیر با مقادیر بدست آمده در جیره شاهد اختلاف معنیدار داشت (P 0.05). نتایج این تحقیق نشان داد، استفاده از لسیتین سویا در سطح 6 درصد در ترکیب جیره غذایی بچه ماهیان صبیتی جهت بهبود شاخص های رشد این گونه مناسب است.
کلید واژگان
لسیتین سویاصبیتی
رشد
فاکتورهای خونی
تكثير و پرورش
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-05-011398-02-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی - گرگانمؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور - اهواز
پژوهشکده آرتمیا و موجودات آبزی – دانشگاه ارومیه
پژوهشکده آرتمیا و موجودات آبزی – دانشگاه ارومیه
مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - تهران
مؤسسه تحقیقاتی علوم شیلاتی کشور - پژوهشکده آبزی پروری جنوب کشور - ایستگاه تحقیقاتی ماهیان دریایی بندر امام خمینی
شاپا
1026-13542322-5998




