تاثیر محرک ایمنی زایموزان بر رشد و مقاومت آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia fransiscana) در برابر عفونت باکتریهای Vibrio campbellii و Vibrio proteolyitcus در سیستم آزمایش گنوتوبیوتیک (Gnotobiotic)
(ندگان)پدیدآور
کرمی شیرازی, مه لقاسوری نژاد, ایمانسلطانیان, سیاوشنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
یکی از روشهای جدید پیشگیری و کنترل بیماریهای آبزیان استفاده از انواع محرکهای ایمنی در سیستم گنوتوبیوتیک برای درک مکانیسمهای درگیر در تعاملات میزبان- میکروب میباشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی تاثیر محرک ایمنی زایموزان بر رشد و مقاومت آرتمیا فرانسیسکانا (Artemia fransiscana) در برابر عفونت باکتریهای بیماریزای Vibrio campbellii و Vibrio proteolyitcus در آبزیان در شرایط گنوتوبیوتیک صورت گرفت. ناپلی آرتمیا با باکتری کشته شده LVS3 حدود 109 5/10 سلول بر لوله فالکون در هر روز غذادهی شد (تیمار شاهد). زایموزان به صورت روزانه به مقدار 6/30 میکروگرم به هر فالکون در تیمارهای آزمایشی اضافه شد. در روز سوم پاتوژنهای V. campbellii و V. proteolyitus در تراکم cell/ml 106 5 اضافه گردیدند. در روز ششم زایموزان باعث افزایش معنیدار درصد بازماندگی روزانه آرتمیا در برابر V. campbellii (53/1±49/54) نسبت به تیمار شاهد (87/9±72/31)، درصد نسبی بازماندگی (08/0±80) نسبت به تیمار شاهد (17/0±47) و زیستتوده کل تولید شده برحسب میلی متر در فالکون (18/0±17/21) نسبت به تیمار شاهد (46/4±04/9) گردید (05/0>p). زایموزان اگرچه در برابر V. proteolyitcus باعث افزایش درصد بازماندگی روزانه، درصد نسبی بازماندگی و زیستتوده کل تولید شده نسبت به گروه شاهد شد، اما نتوانست اختلاف معنی داری ایجاد کند (05/0p). زایموزان اگرچه در برابر V. proteolyitcus باعث افزایش درصد بازماندگی روزانه، درصد نسبی بازماندگی و زیستتوده کل تولید شده نسبت به گروه شاهد شد، اما نتوانست اختلاف معنی داری ایجاد کند (05/00.05). به طور کلی، نتایج نشان داد که استفاده از زایموزان به عنوان محرک ایمنی میتواند باعث افزایش مقاومت آرتمیا نسبت به عفونت ویبریو در محیط گنوتوبیوتیک شود.
کلید واژگان
آرتمیاسیستم گنوتوبیوتیک
Vibrio
زایموزان
بازماندگی
ميكروبيولوژي آبزيان
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2020-03-011398-12-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانسازمان پدید آورنده
دانشگاه هرمزگاندانشگاه هرمزگان
دانشگاه شیراز
شاپا
1026-13542322-5998




