نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبی نیاز, حجت الهfa_IR
dc.contributor.authorسالارزاده, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorقبادی, شایانfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی زاده, فلوراfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیلی, امیر حسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:52:13Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:52:13Z
dc.date.available1399-08-23T09:52:13Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:52:13Z
dc.date.issued2020-03-01en_US
dc.date.issued1398-12-11fa_IR
dc.identifier.citationبی نیاز, حجت اله, سالارزاده, علیرضا, قبادی, شایان, محمدی زاده, فلورا, اسماعیلی, امیر حسین. (1398). اثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله علمي شيلات ايران, 29(1), 93-104.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2284-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598882
dc.description.abstractهدف از مطالعه حاضر بررسی مکمل آلفالیپوئیک اسید (ALA) به عنوان یک منبع آنتی‌‌اکسیدانی است. در این آزمایش ماهیان                 قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزن 02/0± 16/22 گرم در چهار تیمار با سه تکرار به مدت هشت هفته مورد بررسی قرار گرفتند. جیره‌‌های آزمایشی شامل: شاهد (جیره تجاری فاقد مکمل)، mg/kg500 ALA، mg/kg1000 ALA و جیره حاوی mg/kg1500 ALA بودند. پس از پایان هشت هفته، فاکتورهای رشد، ترکیب عضله ماهی، میزان آنزیم‌‌های گلوتاتیون- اس-ترانسفراز (GST)، گلوتاتیون (GSH) و فعالیت آنزیم کاتالاز (CAT) در بافت عضله، کبد و روده اندازه‌‌گیری شدند. نتایج فاکتورهای رشد نشان داد که درصد افزایش وزن، افزایش طول و نرخ رشد ویژه بین تیمارهای مختلف معنی‌‌دار بود (p<0.05) و بیشترین میزان در تیمارهای حاوی 500 و 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم ALA مشاهده شد. نتایج ترکیب لاشه قزل‌‌آلا تغذیه ‌‌شده با ALA نشان‌دهنده تفاوت معنی‌‌دار در پروتئین و ماده خشک بود (p<0.05) ، و تیمار حاوی غلظت‌‌ 1500 ALA بیش‌ترین پروتئین و ماده خشک لاشه را نشان داد. علاوه بر این، اثر غلظت‌‌های مختلف آلفا لیپوئیک اسید بر میزان فعالیت آنزیم‌‌های GST، GSH و CAT در بافت های عضله، کبد و روده معنی‌‌دار بود (p<0.05). در عضله، با افزایش غلظت ALA میزان آنزیم کاتالاز نیز افزایش یافت. همچنین، بیش‌ترین و کمترین مقدار آنزیم GSH و GST به ترتیب در تیمار حاوی غلظت 1000 و شاهد مشاهده شد. در بافت روده و کبد، فعالیت آنزیم‌‌های GSH،  GST و CAT در تیمارهای حاوی ALA بیشتر از شاهد بود. با توجه به نتایج رشد، افزایش پروتئین لاشه و بهبود فعالیت آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی بواسطه ALA، استفاده از این مکمل با غلظت 1000 میلی‌گرم بر کیلوگرم توصیه می‌‌گردد.fa_IR
dc.format.extent543
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectآلفالیپوئیک اسیدfa_IR
dc.subjectOncorhynchus mykissfa_IR
dc.subjectرشدfa_IR
dc.subjectترکیب لاشهfa_IR
dc.subjectفعالیت آنتی‌‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectتغذيهfa_IR
dc.titleاثر آلفالیپوئیک اسید بر رشد، ترکیب بدن و فعالیت برخی آنزیم‌‌های آنتی‌‌اکسیدانی در بافت عضله، کبد و روده ماهی قزل‌‌آلای رنگین‌‌کمان (Oncorhynchus mykiss)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات ، واحد بندرعباس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرعباس ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات ، واحد بندرعباس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرعباس ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات ، واحد بابل ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بابل ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات ، واحد بندرعباس ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بندرعباس ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه شیلات ، واحد بابل ، دانشگاه آزاد اسلامی ، بابل ، ایرانfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage93
dc.citation.epage104


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد