نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیزدانپناه گوهرریزی, لالهfa_IR
dc.contributor.authorرخ بخش زمین, فرخfa_IR
dc.contributor.authorذریه زهرا, جلیلfa_IR
dc.contributor.authorکاظمی پور, نادیاfa_IR
dc.contributor.authorخیرخواه, بابکfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:52:10Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:52:10Z
dc.date.available1399-08-23T09:52:10Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:52:10Z
dc.date.issued2020-03-01en_US
dc.date.issued1398-12-11fa_IR
dc.identifier.citationیزدانپناه گوهرریزی, لاله, رخ بخش زمین, فرخ, ذریه زهرا, جلیل, کاظمی پور, نادیا, خیرخواه, بابک. (1398). بررسی اثرات استفاده از باکتریوفاژ AHɸ3 در میزان بازماندگی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) آلوده به باکتری آئروموناس هیدروفیلاAeromonas hydrophila) ) در شرایط درون‌تنی (in vivo). مجله علمي شيلات ايران, 29(1), 37-48.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-2283-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598877
dc.description.abstractباکتری آئروموناس هیدروفیلا عامل بروز سپتی‌سمی در ماهیان آبهای شیرین و شور است. در حال حاضر، یکی از مهمترین مشکلات در زمینه مدیریت بهداشتی برخی از مزارع تکثیر و پرورش ماهیان، کنترل و پیشگیری از سندرم سپتی‌سمی باکتریایی ناشی از این باکتری می‌باشد. تحقیق حاضر با هدف بررسی یافتن راهی برای کنترل و از بین بردن باکتری مزبور با استفاده از باکتریوفاژ جهت افزایش میزان بازماندگی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان آلوده به باکتری آئروموناس هیدروفیلا صورت گرفته است. در این تحقیق که طی سال‌های 98- 1397 انجام شد و360 عدد ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان با وزن حدود 2±15 گرم در 24 آکواریوم، در گروه‌های 15 تایی با 3 تکرار انتخاب و با رقت‌های4-10 و 8-10 باکتری آئروموناس هیدروفیلا (تهیه شده از استوک حاوی 108×5/1 (CFU/ mL به‌ صورت داخل صفاقی و غوطه‌وری در آب آلوده گردیدند و سپس در معرض غلظت mL/Pfu 3-10 باکتریوفاژ AHɸ3 جداسازی شده از آب استخرهای پرورش ماهی استان کرمان قرار گرفتند. بیشترین تاًثیر باکتریوفاژ در میزان بازماندگی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان زمانی بود که از رقت 8-10 باکتری و mL/Pfu 3-10 باکتریوفاژ AHɸ3 به ‌صورت غوطه‌وری استفاده گردید. سایر عوامل محیطی مانند اکسیژن، pH، دما، شوری برای تمامی تیمارها یکسان بود. بین گروه شاهد و تیمارها در هر دو حالت (تزریق درون صفاقی و غوطه‌وری) تفاوت معنی‌دار بود (05/0(P≤. داده‌های حاصله با استفاده از نرم افزار 21  SPSSآنالیز و با استفاده از آزمون آماری دانکن تجزیه و تحلیل شدند. نتایج بررسی حاضر نشان داد که یکی از راههای مناسب و کاربردی جهت افزایش میزان زنده مانی ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان در مقابل بیماری‌های باکتریائی، استفاده از باکتریوفاژها می‌باشد. این بررسی با تاکید بر نیاز به تحقیقات بیشتر در زمینه استفاده از فاژ درمانی در حوزه آبزیان به‌ عنوان یک استراتژی ضد‌ میکروبی می‌باشد که جنبه‌های مختلف را از دیدگاه‌های محیط زیستی و بهداشتی ارائه می‌دهد.fa_IR
dc.format.extent741
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectآئروموناس هیدروفیلاfa_IR
dc.subjectزنده‌مانیfa_IR
dc.subjectباکتریوفاژfa_IR
dc.subjectقزل‌آلای رنگین‌کمانfa_IR
dc.subjectدرون تنیfa_IR
dc.subjectبهداشت و بيماريهاي آبزيانfa_IR
dc.titleبررسی اثرات استفاده از باکتریوفاژ AHɸ3 در میزان بازماندگی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) آلوده به باکتری آئروموناس هیدروفیلاAeromonas hydrophila) ) در شرایط درون‌تنی (in vivo)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentکرمان بلوار شهید صدوقی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانfa_IR
dc.contributor.departmentتهران موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورfa_IR
dc.contributor.departmentکرمان کیلومتر 5 جاده جوپار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان گروه میکروبیولوژیfa_IR
dc.contributor.departmentکرمان کیلومتر 5 جاده جوپار دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان گروه میکروبیولوژیfa_IR
dc.citation.volume29
dc.citation.issue1
dc.citation.spage37
dc.citation.epage48


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد