نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعابدینی, علیfa_IR
dc.contributor.authorمیرزاجانی, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorفلاحی, مریمfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:52:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:52:05Z
dc.date.available1399-08-23T09:52:04Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:52:05Z
dc.date.issued2018-03-01en_US
dc.date.issued1396-12-10fa_IR
dc.identifier.citationعابدینی, علی, میرزاجانی, علیرضا, فلاحی, مریم. (1396). وضعیت فیزیکوشیمیایی آب و سطح تغذیه گرایی تالاب انزلی. مجله علمي شيلات ايران, 26(6), 113-123.fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1858-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598868
dc.description.abstractتالاب انزلی یکی از مهم‌ترین تالاب‌های حاشیه جنوبی دریای خزر و تحت تأثیر آب شیرین رودخانه‌های ورودی و آب لب‌شور دریای خزر به‌عنوان اکوتونی ویژه و منحصربه‌فرد نقش ایفا می‌کند. در این مطالعه عوامل فیزیکوشیمیایی و مواد مغذی آب تالاب انزلی از اردیبهشت 1393 به مدت یک سال و به‌صورت ماهانه بررسی گردیدند. شاخص وضعیت تروفیکی TSI به روش ارزیابی پارامتر‌های کلروفیل آ، فسفر کل، ازت کل و حد شفافیت محاسبه شد. نتایج بررسی نشان داد که میانگین سالانه نیتروژن کل، فسفر کل و اکسی‍ژن محلول به ترتیب در حد 523/0±023/1، 105/0±113/0 و 63/2±71/8 میلی‌گرم بر لیتر بود. مقدار نیتروژن کل در ایستگاه‌های موردبررسی نسبت به هم تفاوت معنی‌دار نداشت (05/0P>) درحالی‌که، غلظت فسفر کل تفاوت معنی‌دار داشت (05/0P<). مقدار کلروفیل آ از حداقل 6/0 تا حداکثر 1/329 میکروگرم در لیتر (با میانگین 0/65±4/47 میکروگرم در لیتر) متغیر بوده است. دامنه هدایت الکتریکی از 254 تا 14250 بر حسب میکروموس بر سانتیمتر متغیر بود و تفاوت معنی‌دار بین ایستگاه‌های مختلف مشاهده گردید (05/0P<)  نسبت نیتروژن به فسفر در کلیه مناطق تالاب انزلی به‌غیراز منطقه غربی کمتر از 10 بود و این نشان می‌داد که فسفر در این مناطق به‌عنوان عامل محدودکننده درروند یوتریفیکاسیون بود. در این تحقیق، منطقه غربی تالاب انزلی در سطح یوتروف، منطقه سیاکشیم سوپریوتروف و بقیه مناطق تالاب انزلی در مرحله نهایی تغذیه گرایی یا هایپریوتروف قرار داشتند. کنترل و کاهش میزان مواد معلق و مغذی که از طریق رودخانه‌های حاشیه به تالاب انزلی وارد می‌شوند و کنترل گیاهان آبزی داخل تالاب نقش مستقیم و مؤثری در بهبود کیفیت آب و کنترل پدیده یوتریفیکاسیون خواهد داشت.    fa_IR
dc.format.extent686
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.subjectتالاب انزلیfa_IR
dc.subjectعوامل شیمیاییfa_IR
dc.subjectسطح تغذیه گراییfa_IR
dc.subjectليمونولوژيfa_IR
dc.titleوضعیت فیزیکوشیمیایی آب و سطح تغذیه گرایی تالاب انزلیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentضوهیات علمی سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی - موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی (بندر انزلی)fa_IR
dc.contributor.departmentضوهیات علمی سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی - موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی (بندر انزلی)fa_IR
dc.contributor.departmentضوهیات علمی سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی - موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور پژوهشکده آبزی پروری آبهای داخلی (بندر انزلی)fa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue6
dc.citation.spage113
dc.citation.epage123


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد