| dc.contributor.author | جعفرپور, سیدعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شریفی, الهه | fa_IR |
| dc.contributor.author | حسینی, محمد هاشم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:52:01Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:52:01Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:52:01Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:52:01Z | |
| dc.date.issued | 2018-03-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1396-12-10 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | جعفرپور, سیدعلی, شریفی, الهه, حسینی, محمد هاشم. (1396). بررسی ثبات و کنترل نرخ اکسایش روغن ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در نانوکپسول های حاوی اسانس میخک
(Syzygium aromaticum). مجله علمي شيلات ايران, 26(6), 57-68. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1783-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598863 | |
| dc.description.abstract | هدف از این مطالعه، بررسی تأثیر سه متغیر مستقل درصد بیوپلیمر کل (6، 8 و 10%)، درصد روغن (2 و 3%) و غلظت اسانس میخک بر حسب ppm (0، 2000 و 3000) بر متغیرهای اکسایشی وابسته از قبیل مقادیر پراکساید و تیوباربیتوریک اسید طی یک دوره نگهداری سه ماهه و در دو دمای 4 و 25 درجه سلسیوس بود. مقایسه نتایج حاصل از بررسی نرخ اکسایش بعد از سه ماه نشان داد که مقادیر پراکساید (PV) و تیوباربیتوریک اسید (TBA) در روغن ریز پوشانی شده نسبت به روغن شاهد بسیار کمتر بود (05/0>P). همچنین، این دو شاخص در روغن ریز پوشانی شده نگهداری شده در دمای 4 درجه سلسیوس نسبت به دمای 25 درجه سلسیوس کمتر بود (05/0>P). مقادیر TBA در کپسولهای حاوی اسانس میخک و روغن ماهی با افزایش غلظت اسانس میخک، کاهش یافت (05/0>P) و با افزایش درصد روغن میزان پایداری روغن کاهش یافت (05/0>P). در کل میتوان نتیجهگیری نمود که در شرایط نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس، نانو کپسول تهیه شده با درصد بیوپلیمر 10% و روغن 2% حاوی ppm 2000 اسانس میخک قادر به حفظ ثبات روغن و کاهش نرخ اکسایش آن به مدت 3 ماه میباشد، در حالی که اگر دمای نگهداری به 25 درجه سلسیوس افزایش یابد نانو کپسول تهیه شده با درصد بیوپلیمر 8%، روغن 3% و اسانس ppm 3000 مؤثر خواهد بود.
| fa_IR |
| dc.format.extent | 922 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | نانوکپسوله کردن | fa_IR |
| dc.subject | روغن ماهی | fa_IR |
| dc.subject | اسانس میخک | fa_IR |
| dc.subject | اکسیداسیون | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | بررسی ثبات و کنترل نرخ اکسایش روغن ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) در نانوکپسول های حاوی اسانس میخک
(Syzygium aromaticum) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه شیراز | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 6 | |
| dc.citation.spage | 57 | |
| dc.citation.epage | 68 | |