| dc.contributor.author | ضیایی نژاد, سعید | fa_IR |
| dc.contributor.author | شریف پور, عیسی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:51:51Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:51:51Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:51:51Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:51:51Z | |
| dc.date.issued | 2016-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ضیایی نژاد, سعید, شریف پور, عیسی. (1394). تأثیر دو نوع سینبیوتیک بر شاخصهای بیوشیمیایی و ایمنی شناختی همولنف میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei). مجله علمي شيلات ايران, 24(4), 169-177. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110215 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110215 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-1513-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598845 | |
| dc.description.abstract | از جمله راهکارهایی که میتواند علاوه بر تأمین مواد مغذی در جهت حمایت از رشد و نمو موجودات آبزی، سبب افزایش سلامت، مقاومت نسبت به استرس و عوامل بیماریزا شوند، استفاده از پروبیوتیکها، پریبیوتیکها و سینبیوتیکها در جیره غذایی آبزیان میباشد. این تحقیق با هدف بررسی عملکرد دو سینبیوتیک تجاری و غیرتجاری بر شاخصهای ایمنیشناختی و بیوشیمیایی همولنف میگوی سفید غربی در قالب 4 تیمار آزمایشی S1 (جیره حاوی سینبیوتیک تجاری)، S2 (جیره حاوی سینبیوتیک غیرتجاری)، تیمار S3 (جیره حاوی سینبیوتیکهای تجاری و غیرتجاری به صورت توأم) و شاهد (C) (جیره فاقد سینبیوتیک) انجام پذیرفت. برای سینبیوتیک تجاری از مخلوط باکتری لاکتوباسیلوس تجاری (با غلظت 106×5/1 در گرم) و مانان الیگوساکارید (با غلظت 1 درصد جیره) و برای سینبیوتیک غیرتجاری از مخلوط باکتری Lactobacillus plantarum (غیر تجاری) و مانانالیگوساکارید (با غلظت 1 درصد جیره) استفاده گردید. پس از 2 ماه غذادهی، برخی از شاخصهای همولنف از جمله تعداد هموسیت کل و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی و ایمنی مانند گلوکز، پروتئین کل، فعالیت فاگوسیتوزی، فنولوکسیداز و آنتی اکسیدانی کل، سنجش شد. نتایج نشان داد که استفاده از این سینبیوتیکها (هم تجاری و هم غیرتجاری) تعداد کل هموسیتها را بطور معنیداری افزایش داد (05/0>P). بعلاوه میگوهای تغذیه شده در هر سه تیمار سینبیوتیکی دارای فاکتورهای بیوشیمیایی و شاخصهای ایمنی بهتری نسبت به گروه کنترل بودند. در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق میتوان بیان نمود که استفاده از سینبیوتیک حاوی مانانالیگوساکارید و باکتری لاکتوباسیلوس بخصوص در صورت استفاده از Lactobacillus plantarum اثرات سودمندی بر شاخصهای ایمنی میگوی سفید غربی دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 660 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110215 | |
| dc.subject | بهداشت و بيماريهاي آبزيان | fa_IR |
| dc.title | تأثیر دو نوع سینبیوتیک بر شاخصهای بیوشیمیایی و ایمنی شناختی همولنف میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 169 | |
| dc.citation.epage | 177 | |