تأثیر دو نوع سینبیوتیک بر شاخصهای بیوشیمیایی و ایمنی شناختی همولنف میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
(ندگان)پدیدآور
ضیایی نژاد, سعیدشریف پور, عیسینوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
از جمله راهکارهایی که میتواند علاوه بر تأمین مواد مغذی در جهت حمایت از رشد و نمو موجودات آبزی، سبب افزایش سلامت، مقاومت نسبت به استرس و عوامل بیماریزا شوند، استفاده از پروبیوتیکها، پریبیوتیکها و سینبیوتیکها در جیره غذایی آبزیان میباشد. این تحقیق با هدف بررسی عملکرد دو سینبیوتیک تجاری و غیرتجاری بر شاخصهای ایمنیشناختی و بیوشیمیایی همولنف میگوی سفید غربی در قالب 4 تیمار آزمایشی S1 (جیره حاوی سینبیوتیک تجاری)، S2 (جیره حاوی سینبیوتیک غیرتجاری)، تیمار S3 (جیره حاوی سینبیوتیکهای تجاری و غیرتجاری به صورت توأم) و شاهد (C) (جیره فاقد سینبیوتیک) انجام پذیرفت. برای سینبیوتیک تجاری از مخلوط باکتری لاکتوباسیلوس تجاری (با غلظت 106×5/1 در گرم) و مانان الیگوساکارید (با غلظت 1 درصد جیره) و برای سینبیوتیک غیرتجاری از مخلوط باکتری Lactobacillus plantarum (غیر تجاری) و مانانالیگوساکارید (با غلظت 1 درصد جیره) استفاده گردید. پس از 2 ماه غذادهی، برخی از شاخصهای همولنف از جمله تعداد هموسیت کل و برخی فاکتورهای بیوشیمیایی و ایمنی مانند گلوکز، پروتئین کل، فعالیت فاگوسیتوزی، فنولوکسیداز و آنتی اکسیدانی کل، سنجش شد. نتایج نشان داد که استفاده از این سینبیوتیکها (هم تجاری و هم غیرتجاری) تعداد کل هموسیتها را بطور معنیداری افزایش داد (05/0>P). بعلاوه میگوهای تغذیه شده در هر سه تیمار سینبیوتیکی دارای فاکتورهای بیوشیمیایی و شاخصهای ایمنی بهتری نسبت به گروه کنترل بودند. در مجموع بر اساس نتایج این تحقیق میتوان بیان نمود که استفاده از سینبیوتیک حاوی مانانالیگوساکارید و باکتری لاکتوباسیلوس بخصوص در صورت استفاده از Lactobacillus plantarum اثرات سودمندی بر شاخصهای ایمنی میگوی سفید غربی دارد.
کلید واژگان
بهداشت و بيماريهاي آبزيانشماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-01-011394-10-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




