نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorمهرپاک, میلادfa_IR
dc.contributor.authorبنایی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorنعمت‌دوست حقی, بهزادfa_IR
dc.contributor.authorنوری, احمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:51:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:51:44Z
dc.date.available1399-08-23T09:51:44Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:51:44Z
dc.date.issued2016-01-01en_US
dc.date.issued1394-10-11fa_IR
dc.identifier.citationمهرپاک, میلاد, بنایی, مهدی, نعمت‌دوست حقی, بهزاد, نوری, احمد. (1394). تاثیر حفاظتی ویتامین C و کیتوزان بر شاخص‌های زیستی استرس اکسیداتیو در آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در معرض کلراید کادمیوم. مجله علمي شيلات ايران, 24(4), 31-44. doi: 10.22092/ISFJ.2017.110206fa_IR
dc.identifier.issn1026-1354
dc.identifier.issn2322-5998
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110206
dc.identifier.urihttp://isfj.ir/article-1-1345-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598836
dc.description.abstractهدف از این مطالعه بررسی تاثیر تجویز آنتی­اکسیدان­هایی نظیر ویتامین C و کیتوزان بر شاخص­های استرس اکسیداتیو در سلول­های آبشش ماهی­ کپور معمولی (Cyprinus carpio) در معرض کلراید کادمیوم است. در این آزمایش ماهی­ها به مدت 21 روز با جیره تجاری (گروه شاهد)، جیره حاوی کیتوزان (1000 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم غذا)، جیره حاوی ویتامین C (1000 میلی­گرم به ازای هر کیلوگرم غذا) و جیره حاوی ویتامین C همراه با کیتوزان تغذیه شدند و به طور همزمان در معرض 2/0 میلی­گرم بر لیتر کلراید کادمیوم قرار گرفتند. در این آزمایش، شاخص­های استرس اکسیداتیو نظیر فعالیت آنزیم کاتالاز، آنتی­اکسیدان کل و مالون­دی آلدهید و پارامترهای بیوشیمیایی سلولی نظیر فعالیت آنزیم­های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و لاکتات دهیدروژناز اندازه­گیری شد. سطح فعالیت آنزیم­های آسپارتات آمینوترانسفراز، لاکتات دهیدروژناز و کاتالاز و همچنین سطح مالون دی­آلدهید در سلول­های آبششی ماهی­های در معرض کلراید کادمیوم به طور معنی­داری افزایش یافت. در حالی که سطح فعالیت آنزیم آلانین آمینو ترانسفراز و سطح آنتی­اکسیدان کل سلولی کاهش یافت. سطح فعالیت آنزیم­ها و نیز مالون دی­آلدهید در ماهی­های تحت تیمار ویتامین C و ویتامین C و کیتوزان به حالات نرمال بازگشت. در حالی که تجویز ویتامین C و کیتوزان تاثیر معنی­داری بر سطح آنتی­اکسیدان کل نداشت. از این­رو، تجویز آنتی­اکسیدان­هایی نظیر ویتامین C و کیتوزان ممکن است کارایی سیستم دفاع آنتی­اکسیدانی و سم­زدایی سلول­های آبششی ماهی­های در معرض کلراید کادمیوم را افزایش دهد.  fa_IR
dc.format.extent781
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات شیلات ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمي شيلات ايرانfa_IR
dc.relation.ispartofIranian Scientific Fisheries Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/ISFJ.2017.110206
dc.subjectکیتوزانfa_IR
dc.subjectویتامین Cfa_IR
dc.subjectکلراید کادمیومfa_IR
dc.subjectسیستم دفاع آنتی‌اکسیدانیfa_IR
dc.subjectآلودگي محيطهاي آبيfa_IR
dc.titleتاثیر حفاظتی ویتامین C و کیتوزان بر شاخص‌های زیستی استرس اکسیداتیو در آبشش ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در معرض کلراید کادمیومfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.citation.volume24
dc.citation.issue4
dc.citation.spage31
dc.citation.epage44


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد