| dc.contributor.author | انتصاریان بیدگلی, محمدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | رضایی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | معتمدزادگان, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | دریایی, عبدالرسول | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:51:43Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:51:43Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:51:43Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:51:43Z | |
| dc.date.issued | 2016-01-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | انتصاریان بیدگلی, محمدرضا, رضایی, مسعود, معتمدزادگان, علی, دریایی, عبدالرسول. (1394). ارزیابی متغیرهای استخراج بر خواص ژلی آگار جلبک پرورشی Gracilariopsis persica با روش سطح پاسخ (RSM). مجله علمي شيلات ايران, 24(4), 9-21. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | http://isfj.ir/article-1-767-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/598834 | |
| dc.description.abstract | در پژوهش حاضر با استفاده از روش سطح پاسخ[1](RSM) روند خواص ژلی ویسکوزیته و دمای هیسترزیس ژل آگار از آگاروفیت پرورشی Gracilariopsis persica و بهینهسازی مدل آن مطالعه شد. بر اساس نتایج حاصل از تاثیر سه متغیر مستقل غلظت قلیا (8-2 W/V%)، دمای استخراج (ͦC 120-90) و زمان استخراج (240-45 دقیقه) در پنج سطح بر ویسکوزیته و دمای هیسترزیس، مشخص شد که دما و زمان استخراج از جمله پارامترهای معنادار فرآیند بر ویسکوزیته و دمای هیسترزیس بودند (05/0 p<). مدل چند جملهای و شرایط بهینه برای بیشترین مقدار ویسکوزیته و دمای هیسترزیس، برای متغیرهای غلظت قلیا، دما و زمان استخراج به ترتیب مقادیر %2/3، ͦC 110 و 200 دقیقه به دست آمد. مقدار پیشنهادی مدل برای ویسکوزیته و دمای هیسترزیس ژل به ترتیب cP 7/24 و ͦC 65 به دست آمد که در تطابق با دادههای پیشنهادی مدل، رضایت بخش بودند (05/0p>).
[1] Response Surface Methodology | fa_IR |
| dc.format.extent | 970 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علمي شيلات ايران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.subject | آگار | fa_IR |
| dc.subject | ویسکوزیته | fa_IR |
| dc.subject | دمای هیسترزیس | fa_IR |
| dc.subject | روش RSM | fa_IR |
| dc.subject | Gracilariopsis persica | fa_IR |
| dc.subject | بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی متغیرهای استخراج بر خواص ژلی آگار جلبک پرورشی Gracilariopsis persica با روش سطح پاسخ (RSM) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.citation.volume | 24 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 9 | |
| dc.citation.epage | 21 | |