ارزیابی متغیرهای استخراج بر خواص ژلی آگار جلبک پرورشی Gracilariopsis persica با روش سطح پاسخ (RSM)
(ندگان)پدیدآور
انتصاریان بیدگلی, محمدرضارضایی, مسعودمعتمدزادگان, علیدریایی, عبدالرسولنوع مدرک
Textپژوهشي
زبان مدرک
فارسیچکیده
در پژوهش حاضر با استفاده از روش سطح پاسخ[1](RSM) روند خواص ژلی ویسکوزیته و دمای هیسترزیس ژل آگار از آگاروفیت پرورشی Gracilariopsis persica و بهینهسازی مدل آن مطالعه شد. بر اساس نتایج حاصل از تاثیر سه متغیر مستقل غلظت قلیا (8-2 W/V%)، دمای استخراج (ͦC 120-90) و زمان استخراج (240-45 دقیقه) در پنج سطح بر ویسکوزیته و دمای هیسترزیس، مشخص شد که دما و زمان استخراج از جمله پارامترهای معنادار فرآیند بر ویسکوزیته و دمای هیسترزیس بودند (05/0 p).
[1] Response Surface Methodology
کلید واژگان
آگارویسکوزیته
دمای هیسترزیس
روش RSM
Gracilariopsis persica
بيوتكنولوژي و فرآوري هاي شيلاتي
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-01-011394-10-11
ناشر
موسسه تحقیقات شیلات ایرانشاپا
1026-13542322-5998




