| dc.contributor.author | طاهری, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | جلالی نژاد, سمیرا | fa_IR |
| dc.contributor.author | شکوری, آرش | fa_IR |
| dc.contributor.author | صادقی, پروین | fa_IR |
| dc.contributor.author | نام آوری, مهدی | fa_IR |
| dc.contributor.author | ضیا الدینی, مرتضی | fa_IR |
| dc.contributor.author | معتمدزادگان, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-23T09:26:31Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-11-13T09:26:31Z | |
| dc.date.available | 1399-08-23T09:26:31Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-11-13T09:26:31Z | |
| dc.date.issued | 2016-04-01 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-01-13 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | طاهری, علی, جلالی نژاد, سمیرا, شکوری, آرش, صادقی, پروین, نام آوری, مهدی, ضیا الدینی, مرتضی, معتمدزادگان, علی. (1395). خواص ضد اکسیدان برون سلولی عصاره برخی اسفنج های دریایی سواحل چابهار. مجله علوم پزشکی رازی, 23(142), 1-10. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2228-7043 | |
| dc.identifier.issn | 2228-7051 | |
| dc.identifier.uri | http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3125-fa.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596634 | |
| dc.description.abstract | زمینه و هدف: رادیکال های آزاد میتواند منجر به بروز بیماری های مختلف گردند. امروزه تحقیقات زیادی برای شناسایی منابع طبیعی ضد اکسیدان انجام می شود. اسفنج های دریایی به عنوان یک منبع مهم دارویی آینده می باشد. در تحقیق حاضر به بررسی خواص ضد اکسیدانی عصاره های 4 نوع اسفنج دریایی سواحل چابهار پرداخته شده است.
روش کار: پس از جمع آوری و شناسایی گونههای اسفنج، جهت استخراج ترکیبات زیست فعال از دو حلال آب مقطر و متانول 96% استفاده گردید. پس از سنجش محتوای کلی فنل، فعالیت حذف رادیکال آزاد، کلاته کردن یون آهن (II) و قدرت کاهندگی عصاره ها سنجش و با استانداردهای هر روش مقایسه شد. جهت آنالیز آماری از آزمون تی تست غیر جفتی برای مقایسه عصاره های آبی و الکلی استفاده شد. از نرم افزار SPSS ورژن 21 برای این منظور استفاده گردید.
یافته ها: عصاره آبی اسفنج های Dysideidae، Halichondriidae و callyspongia نسبت به عصاره الکلی فعالیت حذف رادیکال آزاد بیشتری نشان دادند (0001/0 >p). در اسفنج Clionaidae حذف رادیکال آزاد عصاره الکلی بیشتر بود (0001/0 >p). در تمامی اسفنج ها بجز عصاره الکلی Clionaidae میزان فعالیت کلاته کنندگی زیاد بود (0001/0 >p) و فعالیت عصاره اسفنج های Dysideidae و callyspongia با اتیلن دی آمین تترا آمینو استیک اسید به عنوان استاندارد برابری میکرد. قدرت کاهشی در تمامی عصاره ها قابل قبول بود و عصاره آبی بهتر از عصاره الکلی بود. بیشترین محتوای فنل مربوط به اسفنج Dysideidae و کمترین میزان مربوط به اسفنج Clionaidae بود.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره اسفنج های مورد مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی خوبی بویژه در فعالیت کلاته کنندگی یون های فلزی نشان می دهند و با مطالعات تکمیلی کلینیکی می توان به ساخت داروهای ضد اکسیدان از این عصاره ها مبادرت ورزید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1101 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم پزشکی رازی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Razi Journal of Medical Sciences | en_US |
| dc.subject | اسفنج | fa_IR |
| dc.subject | ضد اکسیدان | fa_IR |
| dc.subject | رادیکال آزاد | fa_IR |
| dc.subject | عصاره | fa_IR |
| dc.subject | کلاته کنندگی | fa_IR |
| dc.subject | کاهندگی | fa_IR |
| dc.subject | فارماکولوژی | fa_IR |
| dc.title | خواص ضد اکسیدان برون سلولی عصاره برخی اسفنج های دریایی سواحل چابهار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | پژوهشي | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، واحد بین الملل، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شیراز، شیراز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 23 | |
| dc.citation.issue | 142 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 10 | |