نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorطاهری, علیfa_IR
dc.contributor.authorجلالی نژاد, سمیراfa_IR
dc.contributor.authorشکوری, آرشfa_IR
dc.contributor.authorصادقی, پروینfa_IR
dc.contributor.authorنام آوری, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorضیا الدینی, مرتضیfa_IR
dc.contributor.authorمعتمدزادگان, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:26:31Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:26:31Z
dc.date.available1399-08-23T09:26:31Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:26:31Z
dc.date.issued2016-04-01en_US
dc.date.issued1395-01-13fa_IR
dc.identifier.citationطاهری, علی, جلالی نژاد, سمیرا, شکوری, آرش, صادقی, پروین, نام آوری, مهدی, ضیا الدینی, مرتضی, معتمدزادگان, علی. (1395). خواص ضد اکسیدان برون سلولی عصاره برخی اسفنج های دریایی سواحل چابهار. مجله علوم پزشکی رازی, 23(142), 1-10.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-3125-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596634
dc.description.abstractزمینه و هدف: رادیکال های آزاد می­تواند منجر به بروز بیماری های مختلف گردند. امروزه تحقیقات زیادی برای شناسایی منابع طبیعی ضد اکسیدان انجام می شود. اسفنج های دریایی به عنوان یک منبع مهم دارویی آینده می باشد. در تحقیق حاضر به بررسی خواص ضد اکسیدانی عصاره های 4 نوع اسفنج دریایی سواحل چابهار پرداخته شده است. روش کار: پس از جمع آوری و شناسایی گونه­های اسفنج، جهت استخراج ترکیبات زیست فعال از دو حلال آب مقطر و متانول 96% استفاده گردید. پس از سنجش محتوای کلی فنل، فعالیت حذف رادیکال آزاد، کلاته کردن یون آهن (II) و قدرت کاهندگی عصاره ها سنجش و با استانداردهای هر روش مقایسه شد. جهت آنالیز آماری از آزمون تی تست غیر جفتی برای مقایسه عصاره های آبی و الکلی استفاده شد. از نرم افزار SPSS ورژن 21 برای این منظور استفاده گردید. یافته ها: عصاره آبی اسفنج های Dysideidae، Halichondriidae  و callyspongia نسبت به عصاره الکلی فعالیت حذف رادیکال آزاد بیشتری نشان دادند (0001/0 >p). در اسفنج Clionaidae حذف رادیکال آزاد عصاره الکلی بیشتر بود (0001/0 >p). در تمامی اسفنج ها بجز عصاره الکلی Clionaidae میزان فعالیت کلاته کنندگی زیاد بود (0001/0 >p) و فعالیت عصاره اسفنج های Dysideidae و callyspongia با اتیلن دی آمین تترا آمینو استیک اسید به عنوان استاندارد برابری می­کرد. قدرت کاهشی در تمامی عصاره ها قابل قبول بود و عصاره آبی بهتر از عصاره الکلی بود. بیشترین محتوای فنل مربوط به اسفنج Dysideidae و کمترین میزان مربوط به اسفنج Clionaidae بود. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره اسفنج های مورد مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی خوبی بویژه در فعالیت کلاته کنندگی یون های فلزی نشان می دهند و با مطالعات تکمیلی کلینیکی می توان به ساخت داروهای ضد اکسیدان از این عصاره ها مبادرت ورزید.fa_IR
dc.format.extent1101
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectاسفنجfa_IR
dc.subjectضد اکسیدانfa_IR
dc.subjectرادیکال آزادfa_IR
dc.subjectعصارهfa_IR
dc.subjectکلاته کنندگیfa_IR
dc.subjectکاهندگیfa_IR
dc.subjectفارماکولوژیfa_IR
dc.titleخواص ضد اکسیدان برون سلولی عصاره برخی اسفنج های دریایی سواحل چابهارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، واحد بین الملل، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شیراز، شیراز، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایرانfa_IR
dc.citation.volume23
dc.citation.issue142
dc.citation.spage1
dc.citation.epage10


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد