• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 23, شماره 142
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم پزشکی رازی
    • دوره 23, شماره 142
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    خواص ضد اکسیدان برون سلولی عصاره برخی اسفنج های دریایی سواحل چابهار

    (ندگان)پدیدآور
    طاهری, علیجلالی نژاد, سمیراشکوری, آرشصادقی, پرویننام آوری, مهدیضیا الدینی, مرتضیمعتمدزادگان, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.076 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشي
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: رادیکال های آزاد می­تواند منجر به بروز بیماری های مختلف گردند. امروزه تحقیقات زیادی برای شناسایی منابع طبیعی ضد اکسیدان انجام می شود. اسفنج های دریایی به عنوان یک منبع مهم دارویی آینده می باشد. در تحقیق حاضر به بررسی خواص ضد اکسیدانی عصاره های 4 نوع اسفنج دریایی سواحل چابهار پرداخته شده است. روش کار: پس از جمع آوری و شناسایی گونه­های اسفنج، جهت استخراج ترکیبات زیست فعال از دو حلال آب مقطر و متانول 96% استفاده گردید. پس از سنجش محتوای کلی فنل، فعالیت حذف رادیکال آزاد، کلاته کردن یون آهن (II) و قدرت کاهندگی عصاره ها سنجش و با استانداردهای هر روش مقایسه شد. جهت آنالیز آماری از آزمون تی تست غیر جفتی برای مقایسه عصاره های آبی و الکلی استفاده شد. از نرم افزار SPSS ورژن 21 برای این منظور استفاده گردید. یافته ها: عصاره آبی اسفنج های Dysideidae، Halichondriidae  و callyspongia نسبت به عصاره الکلی فعالیت حذف رادیکال آزاد بیشتری نشان دادند (0001/0 >p). در اسفنج Clionaidae حذف رادیکال آزاد عصاره الکلی بیشتر بود (0001/0 >p). در تمامی اسفنج ها بجز عصاره الکلی Clionaidae میزان فعالیت کلاته کنندگی زیاد بود (0001/0 >p) و فعالیت عصاره اسفنج های Dysideidae و callyspongia با اتیلن دی آمین تترا آمینو استیک اسید به عنوان استاندارد برابری می­کرد. قدرت کاهشی در تمامی عصاره ها قابل قبول بود و عصاره آبی بهتر از عصاره الکلی بود. بیشترین محتوای فنل مربوط به اسفنج Dysideidae و کمترین میزان مربوط به اسفنج Clionaidae بود. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره اسفنج های مورد مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی خوبی بویژه در فعالیت کلاته کنندگی یون های فلزی نشان می دهند و با مطالعات تکمیلی کلینیکی می توان به ساخت داروهای ضد اکسیدان از این عصاره ها مبادرت ورزید.
    کلید واژگان
    اسفنج
    ضد اکسیدان
    رادیکال آزاد
    عصاره
    کلاته کنندگی
    کاهندگی
    فارماکولوژی

    شماره نشریه
    142
    تاریخ نشر
    2016-04-01
    1395-01-13
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
    دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، واحد بین الملل، تهران، ایران
    دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
    دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه شیراز، شیراز، ایران
    دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران
    دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

    شاپا
    2228-7043
    2228-7051
    URI
    http://rjms.iums.ac.ir/article-1-3125-fa.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596634

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب