نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعربلو, طاهرهfa_IR
dc.contributor.authorآریائیان, ناهیدfa_IR
dc.contributor.authorولی زاده, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorحسینی, آغافاطمهfa_IR
dc.contributor.authorجلالی, محمودfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-23T09:26:23Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-11-13T09:26:24Z
dc.date.available1399-08-23T09:26:23Zfa_IR
dc.date.available2020-11-13T09:26:24Z
dc.date.issued2014-04-01en_US
dc.date.issued1393-01-12fa_IR
dc.identifier.citationعربلو, طاهره, آریائیان, ناهید, ولی زاده, مجید, حسینی, آغافاطمه, جلالی, محمود. (1393). تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. مجله علوم پزشکی رازی, 21(118), 1-12.fa_IR
dc.identifier.issn2228-7043
dc.identifier.issn2228-7051
dc.identifier.urihttp://rjms.iums.ac.ir/article-1-2998-fa.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/596624
dc.description.abstract  زمینه و هدف : بیماری های قلبی- عروقی، علت اصلی مرگ و میر در بیماران مبتلا به دیابت است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 است.   روش کار : این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور کنترل شده با دارونما انجام شد. تعداد 70 بیمار دیابتی نوع 2 به صورت تصادفی در دو گروه دریافت کننده زنجبیل (35 نفر) و دارونما (35 نفر) قرار گرفتند. بیماران روزانه 1600 میلی گرم (2 کپسول 800 میلی گرمی) پودر زنجبیل یا دارونمای حاوی آرد گندم را به مدت 12 هفته مصرف نمودند. سطوح قند خون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول تام، کلسترول LDL و HDL ، پروتئین واکنش پذیر C ، فشار خون سیستولی و دیاستولی و اندازه دور کمر پیش و پس از مداخله سنجیده و مقایسه شد.   یافته‌ها: اطلاعات 63 بیمار آنالیز شد (33 نفر در گروه زنجبیل و 30 نفر در گروه شاهد). مصرف زنجبیل سبب کاهش معنی دار قند خون ناشتا، تری گلیسیرید، کلسترول تام سرم و پروتئین واکنش پذیر C در گروه زنجبیل در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0 p< ). تغییرات کلسترول LDL ، HDL ، فشار خون سیستولی و دیاستولی و اندازه دور کمر معنی دار نبود (05/0 < p ).   نتیجه ‌ گیری : زنجبیل سبب کاهش قند خون ناشتا، برخی از فراکسیون های چربی خون و پروتئین واکنش پذیر C در بیماران دیابتی نوع 2 شد و بنابراین می تواند جهت پیشگیری از بیماری های قلبی- عروقی در این بیماران به کار رود.fa_IR
dc.format.extent355
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علوم پزشکی رازیfa_IR
dc.relation.ispartofRazi Journal of Medical Sciencesen_US
dc.subjectزنجبیلfa_IR
dc.subjectدیابت نوع 2fa_IR
dc.subjectچربی های خونfa_IR
dc.subjectفشار خونfa_IR
dc.subjectبیماری های قلبی- عروقیfa_IR
dc.subjectعلوم تغذیهfa_IR
dc.titleتاثیر مصرف مکمل زنجبیل بر برخی از عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeپژوهشيfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی زنجانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه علوم پزشکی تهرانfa_IR
dc.citation.volume21
dc.citation.issue118
dc.citation.spage1
dc.citation.epage12


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد